banner1001
ASAYİŞ:
Turkcell Veri Merkezi davası sürüyor

02 Temmuz 2018 Pazartesi 17:33

 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, Turkcell'in Gebze Veri Merkezi'ne girerek, iletişimi kesmeye çalıştıkları öne sürülen 10'u tutuklu, 1'i firari 15 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, daha önce meslekten ihraç edilen sanıklar, Gebze Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Öz, üsteğmenler Arda Uzun ve Emrah Ercenik, teğmenler Bülent Coşkun, Mehmet Özen ve Suat Selçuk, astsubaylar Mahmut Kahveci ve Osman Horat, başçavuş Doğan Çeliktaş, eski öğretmen Vedat Çetin, tutuksuz sanıklar C.A, İ.B. ve S.T. ile avukatlar hazır bulundu. 

Duruşmaya, Başbakanlık adına avukat Serpil Esma Şahin de katıldı.

Celse arasında mahkemeye gönderildiği belirtilen, sanıklar Mehmet Özen ve A.A. ile Emrah Ercenik ve Mahmut Kahveci hakkındaki 2 ayrı soruşturma ifadesi okundu.

Etkinlik pişmanlık kapsamında ifade veren, meslekten ihraç edilen asker A.Ç'nin, "Örgüt bize askeri sınavlar öncesi 'Namaz kıldığınızı, cumaya gittiğinizi, oruç tuttuğunuzu belli etmeyin. Mülakata girerken pantolonunuzun paçalarını sıvayın.' talimatı verdi. Mehmet Özen ve A.A. da gözle namaz kılıyordu." şeklindeki ifadesi aktarıldı.

Yine meslekten ihraç edilen eski Kocaeli Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürü Albay Sezgin Turgut'un da 15 Temmuz gecesi bir yakınının düğünü için Bolu'da olduğu ve darbe girişimini televizyondan öğrendiğini söylediği belirtilerek, şu ifadeleri kaydedildi:

"Gebze'ye hareket ettikten sonra yerime vekalet eden Emrah Ercenik'i, daha sonra nöbetçi astsubay Mahmut Kahveci'yi aradım fakat ulaşamadım. Bunların daha sonra Turkcell Veri Merkezi'ne girdiklerini öğrendim. Ümit İpek'in darbe girişiminden bir gün önce veri merkezine gidenlerle toplantı yaptığını kameralardan tespit ettim. İrtibat şeması oluşturarak personel soruşturma dosyasına ekledim."

Sanıklar ve avukatları, gelen evraka ilişkin savunma yapmak için ek süre talep ederek, haklarında ifade veren Sezgin Turgut'un mahkeme huzurunda dinlenmesini istedi.

Mahkeme heyeti, firari sanık Ümit İpek hakkındaki yakalama emrinin infazının beklenmesine, celse arası ifade sureti gönderilen Sezgin Turgut'un gelecek duruşmada tanık sıfatıyla hazır edilmesine ve ifadesinde geçen irtibat şeması ile sanıklar hakkındaki soruşturma dosyasının gönderilmesi için Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'na müzekkere yazılmasına ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 26 Temmuz'a erteledi.

-İddianameden

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

İş adamı fabrikadaki patlamada hayatını...
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı beton üretim fabrikasında meydana...

Haberi Oku