banner1024
Vefa ve gazetecilik, ikisi bir arada zor ifade edilen kelimeler. Bir çok meslek erbabı arasında vefa ön plandadır. Ancak, Gazetecilik mesleğinde maalesef vefasızlık hakimdir. Bu meslek de hayatlarını veren ve bugün aramızda olmayan çok sayıda gazeteci arkadaşımız var. Keşke onları hatırlayıp vefat yıl dönümlerinde anabilsek. 
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti 16 Ocak Basın Onur günü dolayısıyla düzenlediği yarışma da başarılı olan gazeteci arkadaşlarımızı ödüllendirdi. Bununla da kalmadı, meslekte Kocaeli’nin plaka numarası olan 41 Yıl ve üstünde görev yapan gazetecilere de vefa ödülü verdi. 
   Gerçekten zaman hızla geçmiş. 1975 yılında Trabzon’da eğitim görürken hafta sonları ayılık çıkan Tarih ve Kültür içerikli Ufuk Dergisini satarak hem harçlığımı çıkarıyor hem de Ufuk dergisine yazı gönderiyordum. Gönderdiğim ilk yazıyı daha dün gibi hatırlıyorum. 1975 yılının sonlarıydı. Trabzon’un Fatih tarafından fethi ve Trabzon tarihiyle ilgili bir yazı yazıp göndermiştim. Dergini editörü yazımızın birkaç paragrafını yayınlamış ve daha çok çalışmamız gerektiği notuna da yazımın altına düşmüştü. 
   Daha sonra İstanbul’a gelişimiz, vatani görevimiz yaparken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir Hidrografi ve Oşinografi dairesi başkanlığında Basın merkezinde görev yaparak Denizcilik ile ilgili bilimsel toplantılar ve haberleri TRT’ye götürmemiz, gazetelere götürürken Gazeteci olma isteğini daha da pekiştirmiştim. Aynı yolu birlikte paylaştığımız ve geçtiğimizyıllarda vefat eden Cumhuriyet Gazetesinin vaziyet köşesi yazarı Deniz Som ile aynı odayı paylaşıp, birlikte 6 ay vatani görevimizi yaparken, kurumun basın hizmetlerini de yapıyorduk. 

HERŞEY DÜN GİBİ AKLIMIZDA

Askerliğimizi tamamladıktan sonra, Gebze’ye gelişimiz, Uyanış Gazetesi’nde Salı’dan Salı’ya köşe yazılarımız, TRT ve Anadolu Ajansı Muhabirliği başta olmak üzerebir çok Medya Kuruluşuna temsilcilik yapışımız, Gazete çıkarma denemelerimiz, 25 Mart 1985 tarihinde Gebze Gazetesi’ni kurmamızın üzerinden yıllar geçse de herşey daha dün gibi.
Yazılı basından görsel basına belgeselciliğe geçiş te TRT Muhabirliği dönemimizde olmuştu. Son 20 yıldır Ulusal ve bölgesel bir çok kanalda yayınlanan Devri Alem programlarıyla belgeselcilik hayatına geçişimizin üzerinden yıllar geçse de hem hafızamızda hep arşivlerimizde her şey taptaze duruyor. Kalemi elimize alışımızın üzerinden tam 42 yıl geçmiş. Dile kolay yarım asırlık süre. Bunca hayat nasıl gelip geçti, sanki rüya gibi. Neler gördük, neler yaşadık. Ancak bunları unutmak mümkün değil. Çünkü yazdıklarımız ve çektiğimiz belgeseller arşivlerimizde araştırmacıların ve ilgilerin bilgisine sunulmuş durumda. 
   Gazetecilik mesleğini vefasızlık olarak nitelendirirken bu meslek de vefalı insanlar da varmış. Kocaeli GazetecilerCemiyeti, Başkanı Çetin Gürol ve çalışma arkadaşları Gazetecilik mesleğinde 41 yıl ve üstünde kilere vefa ödülleri verdi. kocaelİ’de 67 yıldır gazetecilik yapan Şakir Balkı ve duayen gazetecilerinyanından  en alt tabadan 42 yıllık gazeteci olarak bizlere bir vefa ödülü verildi. Bu vefalı davranışlarından dolayı Başkan Çetin Gürol, Başkan yardımcısı Levent Altun başta olmak üzere tüm Cemiyet üyelerine teşekkür ediyorum. Gerçekten anlamlı ve önemli bir ödüldü. Aldığım onlarca ödül ve plaket arasında Cemiyetin verdiği bu ödülün anlamı çok büyük. 

BENİ EN ÇOK MUTLU EDEN AN

   Beni ödül töreninde en çok mutlu eden vefat eden gazeteci arkadaşlar adına vefa ödülleri düzenlenmesi. Aybeykahramanlı, Hürriyet Gazetesi Kocaeli temsilciliğindeyıllarca Gebze muhabiri olarak beraberçalıştığımız Ali Aydemirer, Gebze’de kendini Gazeteciliğe adayan Murat Tosunoğlu ve diğer gazeteci arkadaşlar adına vefa ödüllerindeHünkar Çayırı’nın satışının durdurulmasıyla ilgili örnek bir gazetecilikyapan gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Ömür Kavran, yıllardanberiGazetemizin bir çok biriminde çalışan Yazı İşleri Müdürümüz Evren Kızıltaş’ın Mizanpaj dalında ödüle layık görülmesi. En çok Genç gazeteci arkadaşlarıma seviniyorum. Gerçekten çok kaliteli, genç ve Mektepli gazetecileryetişiyor. Cemiyetin organize ettiği 16 Ocak basın Onur günü güzel ve samimi bir havada geçti. Emeği geçenleri kutluyorum.  
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981