EĞİTİM:
Geleneksel Türk süsleme sanatları öğretiliyor

11 Ekim 2018 Perşembe 10:00

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezinde, öğrenciler hat, tezhip, minyatür, ka’tı ve ebru gibi geleneksel Türk süsleme sanatlarını öğreniyor. 17-55 yaş arasındaki 75 öğrenci alanında uzman eğitmenlerden ders alarak Geleneksel Türk Süsleme Sanatları eğitimi alıyor.

 

GELENEKSEL SANATLAR YAŞATILIYOR

Seka Kültür Alanında hizmet veren Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezi, geleneksel sanatlarımızın öğretilerek nesilden nesile yaşaması için hizmet veriyor. Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Türk Süsleme Sanatları merkezde öğretiliyor, öğrenciler tarafından yapılan sanat eserleri gerek Kocaeli’de gerekse il dışında çeşitli sergilerde sergileniyor.

 

EBRU PRSİKOLOJİK BİR TERAPİ

Merkezde 2004 yılından bu yana Ebru eğitmenliği yapan Gülseher Kahraman, bu yıl 30 ebru öğrencisi bulunduğunu belirterek, 3 yıl süren bir eğitim sonrası kursiyerlerin sertifika alarak mezun olduklarını ifade etti. Bir merakla ebru yapmaya başlayan kursiyerlerin ebru yaparak huzur bulduklarını belirten Kahraman, geçmişte Mevlevi tekkelerinde ebrunun uzun süreli ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde kullanıldığının altını çizerek günümüzde de bu mahiyette insanların terapi amaçlı ebru yaptığını belirtti. “Ciddi üzüntüler, sıkıntılar yaşayıp da ebru yaparak tedavi olan arkadaşlarımız var” diyen Kahraman, ebru yapmanın insan psikolojisi üzerinde çok olumlu etkilerinin olduğunu ifade etti. 

 

YURT İÇİ VE DIŞINDA EĞİTİM VEREN ÖĞRENCİLERİM VAR

2004 yılından bu yana eğitim verilen Merkezde eğitim alarak mezun olan öğrencilerin, birçok kurumda ebru eğitmeni olarak görev yaptığından söz eden Gülseher Kahraman, bazı mezunların da yurt dışında eğitmen olarak ebru sanatını insanlara öğrettiğini ifade etti. Ebru konusunda ülkemizdeki sayılı merkezlerden birisinin Kocaeli’de olduğunu söyleyen Kahraman, ebru yapmanın bir hobinin ötesinde çok geniş kapsamlı bir uğraş olduğunun altını çizdi. Konservatuvardan 3 yıllık eğitim sonrası alınacak sertifika ile eğitmen olarak birçok kurumda görev yapan öğrencilerinin olduğunu belirten Kahraman, öğrencilerinin gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki başarılarından gurur duyduğunu ifade etti.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sınava Hazırlanan Öğrencilere Müjde
Kocaeli'de Bilgievleri, Akademi Liseler ve gençlik merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler için "etüt-kütüphane"...

Haberi Oku