EKONOMİ:
41 çiftçiye 41 sera!

25 Ağustos 2016 Perşembe 11:30

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen projede, Kocaeli’de çiftçilik faaliyeti gösteren ve daha önceden de seracılık deneyimi olan çiftçilere sera teslimi yapılacak. Yüzde 50 hibe destek programı olarak gerçekleştirilecek seralar öncelikli olarak eğitim almış veya Kocaeli ili sınırlarında seracılık yapan çiftçilere verilecek.

ANAHTAR TESLİMİ VERİLECEK

Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından talep edilen belgeler ile başvuruda bulunan çiftçiler anahtar teslim sera sahibi olacak. Anahtar teslim verilen seralar, 320 metre kare alan içerisinde yapılacak. Seralar çelik kontrüksüyon, demonte malzeme, yan ve tepe havalandırma, 3 metre oluk altı yüksekliği şeklinde olacak. Yüzde 50 hibe desteği ile alınacak seraların Tarım Kredi Kooperatif üyeliği şartı ile çiftçilere kooperatif tarafından taksitlendirilerek ödeme planı ile karşılanması da sağlanacak.

TEŞVİK AMAÇLANIYOR

41 Sera Projesi’nde havalandırması uygun olmayan basit usül yüksek tünel bükme demirden yapılmış seralardan modern, havalanması ve bakımı daha kolay olan demonte çelik konstrüksiyon yüksek sera sistemine geçiş sağlanacak. Ayrıca yerel su kaynaklarının değerlendirilmesi, üretimin ve istihdamın arttırılması amacı ile seracılığı teşvik edilecek.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından alınan başvurular devam ediyor. 7 Eylül 2016 tarihinde sona erecek başvurular için çiftçilerin eksiksiz evrak ile müracaat etmesi gerekiyor. Çiftçilerden, diploma fotokopisi, gelir beyannamesi, ikametgah belgesi, tapu üzerine sera krokisi, tapu veya muhtarlık muvafakatnamesi, üyelik belgesi ( ziraat odası üyeliği / tarım kredi koop. / pazarcılar odası ), vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı isteniyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TAM DESTEK

Kocaeli genelinde yaklaşık 7 bin adet yüksek tünel sera bulunuyor. İlimizde seralarının yüzde 90’ı 1000 metrekare ve altında alana sahip. Kocaeli genelinde 2015 Aralık ayında etkili olan kar yağışı ve rüzgâr sebebiyle yaklaşık olarak 1500 adet seranın naylonu kullanılamaz hale geldiği tespit edildi. Seraları zarar gören çiftçilere yeni sera yapımını teşvik etmek amacıyla malzeme yardımı yapıldı. Seranın bulunduğu arazi tapu fotokopisi, Ziraat Odası üyelik belgesi gibi istenilen evrakları getiren 470 çiftçiye 884 top sera naylonu 2016 Mart ayında dağıtıldı.

banner982
Anahtar Kelimeler
41 çiftçiye 41 Sera!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku