EKONOMİ:
Namazgah elektrik üretiyor!

24 Ağustos 2016 Çarşamba 10:33


İSU Genel Müdürlüğü,yıllık 40 milyon TL’yi geçen enerji harcamalarını azaltmak için Namazgah Barajı, kaynak suları isale hatları ve atıksu arıtma tesisleri gibi katma değer oluşturan alanlar üzerinden HES ve Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımlarını sürdürüyor. Kandıra ve çevresi ile İzmit, Derince,Körfez ilçelerinin üst kısımlarının içmesuyu ihtiyacını karşılayan Namazgah Barajı’nın boşa akan fazla sularından elektrik üretmek için geçtiğimiz yıl sonunda HES inşaatı çalışmalarına başlandı. 9 milyon TL yatırım ile inşaatı tamamlanan Namazgah Barajı HES’te yapılan test çalışmalarının ardından devreye alma işlemi tamamlandı.

GENEL MÜDÜR BAYRAM’DAN START

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram,  beraberinde Genel Müdür Yardımcıları Alaeddin Alkaç, Ali Sağlık ve Uğur Susoy, Planlama, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Celal Doğan ile birlikte Namazgah Barajı HES’te “Bismillah” diyerek ilk elektrik üretimine startı verdi.

BAYRAM,”NAMAZGAH HES İLE ÜLKEMİZE KATMA DEĞER OLUŞTURDUK”

Namazgah HES Tesisi inşaatını tamamlamanın ve elektrik üretilmeye başlanmasının sevincini yaşadıklarını vurgulayan Genel Müdür İlhan Bayram, “İl genelinde baraj, atıksu ve içmesuyu arıtma tesisleri, terfi merkezleri, su depoları gibi onlarca tesis ile hizmet veriyoruz. Bu tesisler ile yıllık 40 milyon TL üzerinde elektrik enerjisi harcaması yapıyoruz. Baraj, su kaynakları ve isale hatları ile arıtma tesislerinden enerji elde etmek ve harcamalarımızı azaltmak için HES ve GES yatırımları yapıyoruz. Kurum olarak yine bir ilke imza attık ve Kandıra Namazgah HES tesisini tamamlayarak enerji elde etmeye başladık. Santral ile ülkemize katma değer oluşturduk, oluşturmaya başlayan diğer projelerimizle  de devam ediyoruz. Tesisten elde edilen enerji ile bölgede bulunan Namazgah barajı, içmesuyu ve atıksu arıtma tesislerimizin elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılayacağız. Bu tesisi ilimize ve ülkemize kazandırmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Kocaeli’mize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Üreticilere Karpuz Tohumu Desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu dağıtımı başladı.

Haberi Oku