banner1006
GÜNDEM:
Akıllı Şehir Kocaeli Proje toplantısı

24 Mayıs 2018 Perşembe 10:26

 AFAD Başkanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesinin ortaklığında geliştirilen “Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Kent Uygulaması: Kocaeli İli” projesini değerlendirmek, proje içeriklilerini ortak bir zeminde ele almak ve kentin yapı stokunu yerinde görmek üzere İlimize gelen AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu ve beraberindeki mühendisler, Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret ederek hem projeyi hem de İlimize özel genel konuları bir toplantıyla masaya yatırdılar.

 AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul ve Şube Müdürleri Cevat Özdemir, Ümit Çiğdem, Selim Biçer, Canan Güçlü ve Adem Süer’in hazır bulunduğu toplantıda Kocaeli’ne özel sorunları ve çözüm önerileri AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu’ya aktarıldı.

Yararlı geçen toplantı sonrası 3 günlük proje çalışmalarına devam edildi. Proje çalışmaları kapsamında, Kocaeli AFAD adına Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Canan Güçlü, Japonya’da erken uyarı çalışmaları olan uzman Mr. Sasaka, Gebze Teknik Üniversitesinden Öğretim Üyesi Yard. Doç. Can Zülfikar ve Büyükşehir Belediyesi Zemin İnceleme Müdürü Mustafa Cevher’in katıldığı teknik ziyaretler yapıldı. KBB Sismoloji Merkezinde Sasaki’nin sunumu ardından İzmit Belediyesi Deprem Müzesini de ziyaret eden ekip şehir merkezinde gözlemsel bina incelemesi de yaptı.

Projeyle ilgili bilgi veren AFAD Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, Kocaeli’nin akıllı şehir projesinde pilot il olarak seçildiğini, Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Teknik Ünüversitesinin konuya olan ilgilerini bu proje ile hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Kocaeli AFAD İl Müdürlüğümüzün yerel kapasitesinin de proje dahilinde değerlendirileceğini vurgulayan Nurlu, sanayisiyle, şehirleşme süreciyle, taşıdığı afet riskleriyle ülkemizin önemli bir noktasında bulunan Kocaeli’nin bu projeyle zarar azaltma bağlamında önemli bir ayrıcalığa kavuşacağını ve başarılı bir proje süreci yürütüleceğine inandıklarını söyledi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku