banner1006
GÜNDEM:
Ankara'nın siyasi havası ve Milletvekillerimiz ne düşünüyor

26 Nisan 2018 Perşembe 10:54

  Türkiye’de Herkes 24 Haziran erken seçimlerine kilitlendi. Ankara'nın siyasi havası toz duman. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı tartışıldığı saatlerde, Meclis uyum yasalarını görüşüyordu.

Bizde Devri Alem Belgesel TV programı olarak mecliste Kocaeli milletvekillerini ziyaret ederek, siyasetin nabzını ölçmeye ve tarihe not düşmeye çalıştık.

AK Parti kulisinde AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Zeki Aygün, Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, İlyas Şeker ve Mehmet Akif Yılmaz'la siyaset ve milletvekili adaylığı üzerine konuştuk. Ak parti defolu hiç kimsenin aday gösterilemeyeceği, adayların halkı kucaklayacak kişiler olması konusunda MKYK da karar almış. Bu durum AK Partinin seçimler için  işi ne kadar sıkı tuttuğunun en önemli göstergesi.

CHP’DE Kİ SEÇİM HAVASI

CHP kulisinde Kocaeli milletvekillerini de ziyaret ederek CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını sordum. Aslına bakarsanız Türkiye şu anda Abdullah Gül’ün ne karar vereceğine ve CHP’nin kimi aday göstereceğine kilitlenmiş durumda. AK Parti ve MHP’nin adayı mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener, Saadet partisi Abdullah Gül’ü isterken, HDP’de kendi adayını çıkaracağını açıkladı. Peki CHP’nin adayı kim olacak? Bu konuda Parti meclisi Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verilirken, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ismi de sıkça dillendiriliyor. İşte böyle bir atmosferde  Gebzeli milletvekili ve sanayici Tahsin Tarhan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Tahsin bey,  “Siyaset çok şeye gebe. Türkiye tarihi günler yaşıyor, belgeselcilere büyük iş düşüyor” demekle yetindi. Sayın Tarhan deyim yerindeyse ser verip sır vermedi. Tahsin bey, “Ben size daha önce erken seçim olacak dememiş miydim?” Sorusunu sordu. Gerçekten de Tahsin bey sürekli erken seçim olacak diyordu.

 SİYASET ZOR ZANAAT

Meclis çalışmalarını basın locasından takip ederek www.devrialem.tv

www.gebzegazetesi.com dan canlı yayınlar yaparak belgeselcilik görevimi yerine getirdim. Kocaeli'nin vekil sayısı 11 den 13 e çıktı. Aday adayları ortaya çıkmaya başladı, aday olmak için çok büyük kulisler yapılıyor. Aday adaylarını rahatlatarak yazıma nokta koyayım. Ben Ankara'ya ve meclise vekil adayı olmak için kulis yapmaya gitmedim. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu toplantısına katılmak için gittim. Bunu fırsat bilerek de Ankara’nın siyasi havasını yerinde inceledik.  

Ankara’da siyasi hava toz duman. Siyaset zor zanaat..Sayın vekilim sözü insanın kulağına hoş geliyor ama Vekil adayı olmak isteyenler bir kez daha oturup düşünsünler. Siyaset en vefasız mesleklerin başında geliyor.

Geçmişte iki kez aday olmuş, en yakın arkadaşım tarafından destek değil köstek görerek milletvekilliğini kaybetmiş, ihanete uğramış birisi olarak bu bilgileri paylaştım. Yakında Belgeselcinin kaleminden siyasi hatıralarımı kaleme alacağım. 43 yıllık gazetecilik hayatımda neler gördük neler. Bunları bu köşeden paylaşırken, birer tatlı anı olarak hafızalarda yer ediyor.

 Bakalım önümüzdeki günler getirecek. Şurada seçime kısa bir süre kala bakalım Abdullah Gül ne yapacak, CHP’nin adayı kim olacak. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili adayları sahalarda ne tür vaatlerde bulunacak. Siyaset sahası ne derece ısınacak ve zorlu yarışta Yüzde 50+1 oyu alarak yeni Cumhurbaşkanı kim olacak? Sadece bu kadar mı? Yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu’nda kimler yer alacak, mevcut Bakanlardan kimler Milletvekili olarak yola devam edip Bakanlıktan çekilecek ya da hangi Bakanlar Milletvekilliğinden feragat edecek? Bunların hepsini zaman bize çok kısa süre içerisinde gösterecek.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku