banner1024
KÜLTÜR VE SANAT:
SDKM sezon için yenileniyor

22 Ağustos 2016 Pazartesi 10:20

SDKM’de bir yandan yeni sezonda sahnelenecek oyunların provaları devam ederken diğer yandan sahnelerin teknik bakımları yapılıyor. Şehir Tiyatroları’nın en önemli sahnelerinden Büyük Sahne ile Oda Tiyatrosu’nun mekanik ve elektrik aksamı elden geçiriliyor. Bunun yanı sıra kulislerin kostüm ve aksesuar dolapları yenileniyor.

PERDE 1 EKİM’DE AÇILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 1 Ekim Cuma günü “Resimli Osmanlı Tarihi” adlı oyunla perdelerini açacak. Yeni sezonda dört yeni oyunun yanı sıra geçen yılın büyük ilgi gören oyunlarıyla seyircisinin karşısında olacak Şehir Tiyatroları şimdiden çalışmalarına başladı. Tiyatroda bir yandan yeni oyunların provaları devam ederken diğer yandan sahne ve salonların teknik bakımına başlandı.

TEKNİK VE ELEKTRİK BAKIMI YAPILDI

Çalışma çerçevesinde, SDKM Büyük Sahne’nin ahşap zemin sistresine başlandı. Çalışmanın bitmesiyle zemin füme rengine boyanacak. Yine, Büyük Sahne’nin döner sahnesi, orkestra çukuru ve asansörünün bakımları yapıldı. Buradaki çalışma salon koltukları ve merdiven çıtalarının yenilenmesi ile tamamlanacak. Büyük sahnenin arkasında bulunan kulis bölümdeki kostüm ve aksesuar dolapları da yenilenecek. Aynı çalışma SDKM içindeki Oda Tiyatrosu’nda uygulanırken burada kulislerin ses izolasyonu yapılacak. Sahnelerin yanı sıra SDKM’nin bütün salon kapıları sünger vinil kaplanacak. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku