banner1001
SİYASET:
İYİ Parti'nin Kocaeli Mitingi

20 Haziran 2018 Çarşamba 10:21

 İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener:

"Bizim çılgın projemiz yok çünkü bizim çılgın proje yapmaya ihtiyacımız yok. Biz, insanımızın eğitimde önünü açtığımızda, yatırım yapıp gençlerimizin çalışmasını sağladığımızda, esnafımızın hayatını kolaylaştırdığımızda, emeklimizi kafası dik gezer hale getirdiğimizde, bu ülkedeki en çılgın proje esasında bu oluyor"

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "Bizim çılgın projemiz yok çünkü bizim çılgın proje yapmaya ihtiyacımız yok. Biz, insanımızın eğitimde önünü açtığımızda, yatırım yapıp gençlerimizin çalışmasını sağladığımızda, esnafımızın hayatını kolaylaştırdığımızda, emeklimizi kafası dik gezer hale getirdiğimizde, bu ülkedeki en çılgın proje esasında bu oluyor." dedi. 

Akşener, partisinin İzmit'teki 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin "baskın seçim" olduğunu savundu. 

Kurduğu ekibin, iktidarın 16 yılda ne yaptığını tek tek incelediğini belirten Akşener, hükümetin politikalarını eleştirerek, Kocaeli'nin sanayi şehri olmasına rağmen genç işsizliğinin en büyük sorunu olduğunu kaydetti. 

Akşener, Türkiye'nin röntgenini çektiklerini ve yeterli kaynağı olduğunu anlatarak, "Türkiye'nin potansiyeli var. Türkiye'de yönetim değişikliği olduğu andan itibaren Türkiye gerçekten ayağa kalkar ve yürür." ifadelerini kullandı.

"Önce israfın önü kesilecek sonra yatırım yapılacak. Sonra yolsuzluk ve rüşvetin önüne geçilecek." diyen Akşener, şöyle devam etti:

"Bizim çılgın projemiz yok çünkü bizim çılgın proje yapmaya ihtiyacımız yok. Biz, insanımızın eğitimde önünü açtığımızda, yatırım yapıp gençlerimizin çalışmasını sağladığımızda, esnafımızın hayatını kolaylaştırdığımızda, emeklimizi kafası dik gezer hale getirdiğimizde, bu ülkedeki en çılgın proje esasında bu oluyor. Biz bu genç işsizliğini çözeceğiz. Bir devlet gencine iş vermek zorundadır. Buna inanıyoruz. İş veremediği sürede de 'Bu gençlerimize 500 liralık aylık vatandaşlık maaşı bağlayacağız.' dedik ve 'Yüzde 11 olan işsizliği 5 yılda 5,6'ya düşüreceğiz.' dedik. 'Her yıl 50 milyar dolar sanayi yatırımı yapacağız.' dedik." 

Akşener, tarımın durumunun vahim olduğunu öne sürerek, "Türkiye şu anda yurt dışından tam 9 milyar dolar tarım ürünü ithal ediyor. Bu ne demek? 1 milyon insan tarımdan kopuk, işsiz hale gelmiş demek. Türkiye soğandan sarımsağa, mercimekten baklaya, bakladan buğdaya, aklınıza ne gelirse ithal eden bir ülke olmuş durumda. Kendine yetemeyen ve tarım ürünlerini ithal eden bir ülkenin müstemleke olması kaçınılmazdır. Onun için üreteceğiz. Sanayide üreteceğiz, tarımda üreteceğiz." değerlendirmesini yaptı. 

Yağmur nedeniyle konuşmasını kısa tutan Akşener, partisinin milletvekili adaylarını sahneye çağırarak tanıttı. 

Daha sonra sahneye gelen Hodri Meydan Taraftar Derneği Başkanı Enver Güler, Akşener'e Kocaelispor armasının olduğu atkı ve şal hediye ederek, takıma destek istedi. 
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

YILDIZ’DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Yeniden Refah Partisi Çayırova İlçe Başkanı...

Haberi Oku