banner1024

Çalışmaları ve sosyal sorumluluk Projeleri İle Kültür ve medeniyet Tarihimize  büyük hizmet eden Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun  Avrasya Gazeteciler Derneği Başkanı www.agrt.net olarak TDGF Kurucu Genel başkanvekili ve Türk Dünyası Belgesel  Film Festivali yürütme kurulu üyesi olarak Görev yapmamın mutluluğu içinde Kültür  tarihimize Hizmet etmenin  gururunu yaşıyorum. Bu yıl Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz festivalde bambaşka bir heyecanı yaşıyoruz. İki yıl boyunca emek verdiğimiz Festivalin 3.yılında bir marka haline geldiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizler de festivale katılan eserleri ve yarışmacılarının heyecanını gördükçe, adeta onlar gibi büyük bir heyecana kapılıyoruz. Bugün ki köşe yazımda sizlerle Türk Dünyası Belgesel Film Festivali üzerine değerlendirmelerde bulunacağım.

TÜRK DÜNYASI  GAZETECİLER FEDERASYONU’NDAN BELGESEL FİLM  FESTİVALİ  BASIN AÇIKLAMASI

TDGF Genel başkanı   Menderes   Demir   Federasyon’un Ankara’daki  Genel Merkezinde  düzenlediği basın  toplantısında   Türk Dünyasına yönelik önemli ve  kalıcı etkinlikler arasında yer alan  3. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Gala ve  Ödül töreninin İstanbul’da  yapılacağını açıkladı.

FESTİVALE DESTEK VEREN KURUMLAR

Geniş bir coğrafyaya yayılan ve engin kültüre sahip olan Türk milletinin öz ve kök değerlerini öne çıkarmak maksadıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Olarak yaptığımız Türk Dünyası 3. Belgesel Film Festivali Gala ve Ödül Töreni 2-6 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek.

TC Kültür Bakanlığı başta olmak üzere, TİKA, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Osmaniye Belediyesi, Öz Finans İş sendikası, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfının desteklediği, Türkiye’den İstanbul, Niğde Ömer Halisdemir, Amasya Üniversiteleri, Azerbaycan’dan Bakü Devlet ve İnce sanat Medeniyet Üniversitesi, Kazakistan’dan Al Farabi ,Kırgızistan’dan Kırgızistan- Türkiye Manas ,Makedonya’dan Fon, KKTC Yakın Doğu Üniversitelerinin proje ortağı olduğu TRT, ATV, TÜRKMENELİ TV, Genç TV, MERCAN TV, ORT, KANAL 60 gibi onlarca televizyon kanallarının yayın desteği  verdi  

144  BELGESEL FİLM KATILIYOR

Festival her geçen yıl büyük ilgi görerek Uluslararası  marka haline geldi.  Türk Dünyası Belgesel Film Yarışmasına Profesyonel ve Öğrenci kategorilerinde 145 Film Müracaat etti. Belgeselin  Proje Ortağı Üniversite öğretim üyeleri ile profesyonel ön seçici kurul finale kalan filmleri belirlediler. Finale kalan Filmler yine 8 Ülkeden çok önemli Yönetmenlerden oluşan ve Jüri Başkanlığını Azerbaycan’dan ünlü yapımcı yönetmen, TV Yöneticisi Vagif Mustafayev’in Başkanlığında 3-4 Ekim 2018 Tarihlerinde İstanbul’da toplanarak  Türk Dünyası 2018 yılı belgesellerini belirleyecekler.

FİNALE KALAN  BELGESELLER BELİRLENDİ

Finale kalan Filmlerin ve Türk Dünyasından önemli Filmlerin Gösterimleri İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Sanatseverlerle 2-5 Ekim 2018 Tarihlerinde buluşacak. Dereceye giren filmlerin Gala ve Ödül törenleri İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemil Birsel Konferans salonunda yapılacak. Türk Dünyası Şölenine Dönüşecek programa büyük ilgi bekleniyor.

YURTİÇİ VE YURTDIŞINDA GÖSTERİLECEK

Daha sonra Dereceye Giren Filmler Türkiye- Niğde, Azerbaycan-Bakü, Kazakistan-Almatı, Kırgızistan-Bişkek, Özbekistan-Taşkent, Makedonya–Üsküp, KKTC Lefkoşa de proje ortaklarımız Üniversiteler, sivil tolum Örgütlerinin katkılarıyla sanatseverlere sunulacak.

Türk Dünyası  Belgesel Film  Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgileri  TDGF  sosyal  medya  sayfasında ve www.turkbelgesel.org sayfasından alabilirsiniz. TDGF  Genel Başkanı Menderes Demir tarafından yapılan bası açıklamasını Belgesel Haber Ajansı olarak bir çok  ulusal, Bölgesel medya kuruluşlarına  servis yaptık.

http://www.gebzegazetesi.com/gundem/turk-dunyasi-belgesel-film-festivali-uluslararasi-marka-haline-geldi-h23891.html

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981