banner1001
 Tertemiz yürekler bir bir akıp gidiyor gözlerimizin önünden. Demek ki zamanında birileri bir şeyleri yanlış yapmış ki çocuk ölümlerinin sayısı artar oldu. Bu durum bizlere uzak gelebilir belki ama tehlike hepimizin yanı başında ve başımıza gelmeyecek gibi bir yanılgıya düşmememiz lazım.

Hemen hemen her evde tertemiz yürekli evlatlarımız var. Bu yüreklerin gözlerinin içine baktığımızda yarın belki ülkeyi yönetecek yöneticiler olacaklar.

Anne babalar evlatları doğduğu andan itibaren kime benziyor muhabbetine girerler. 
  -Evet, evlatlarımız kime benziyor? Belki Fatih'e belki de İbn-i Sina'ya, annesine, babasına benziyor.

Bir diğer önemli konu hangi mesleği icra edecekleri, doktor öğretmen, mühendis belki de ülke yöneticisi yakıştırıyoruz yavrularımıza bu meslekleri çünkü en iyinin en iyi meslekle olacağına inandırmışız kendimizi...

Olmazsa olmaz evet olursa gerçekten çok güzel olur, olmasın demiyorum hiç kimse de önemsiz olduğunu söylemez zaten. Öncelikle vicdanlı ve merhametli olmalarının gayreti içine girelim.

Evlat en kıymetlimiz, eti senin kemiği benim demişlerdi çok defa iyi etmemişlerdi. Bu benim yavrum deseydi keşke evin reisi gözümün nuru önce Allah'a sonra sana emanet deseydi çok daha iyi olurdu belki de.
Sahiplenelim yavrularımızı, emanetlerimize sahip çıkalım...

  -Peki nasıl olacak, ne yapmalıyız?

Öncelikle kendimizi eğitelim. Eğitimliysek bile  yavrularımızı geleceğe hazırlamak  adına hakiki manada hakikati okuyalım. Evlatlarımızı yetiştirme sancısı çeke çeke her gün yeni bilgi öğrenelim. 

Her insan çocukluğunda yaşadığı üzücü mutlu hadiseleri az çok hatırlar. Nelere üzüldüğümüz anne ve babamızın hangi davranışı bizi yaralamış unutamadığımız olayları  tekrarlamamak için düşünüp bizler de aynı hataya düşmeme adına çaba sarf edelim.

Bizim zamanımızda şöyleydi, yok biz böyle yetiştirildik, aman sesimizi çıkaramazdık, şimdiki çocuklar da edep kalmamış cümlelerini hemen hemen hepimiz duymuşuzdur.

Bırakalım evlatlarımız hayır demeyi bilsinler. Bu isteklerini biz anne babalara anlatsınlar. Öğreticiliğin yanında iyi dinleyici olalım. Yavrularımızın içine merhamet ve vicdanlı birey nasıl olunur yaşayarak öğretelim. Kaldıralım ders kitaplarını bir mola verelim test kitaplarına vicdan ve merhametli insan nasıl olunur öğrenelim, öğretelim yavrucaklara.

Yazık oluyor yavrulara tertemiz yüreklilere.

İnsan dışı davranışları sergileyenler  geçmişte neler yaşamışlar. Onları böylesine alçaltan, canileştiren durum nedir, nasıl çocukluk geçirmişler acaba diye araştıralım. Çünkü onların zamanında internette yoktu peki onları çirkin duruma düşüren neydi?

Tüm bunları sorgularken aman ha gözümüzün önünden ayırmayalım yavrucakları. Yabancıya oraya buraya göndermeyelim. Tanımadığı yolda karşılaştınız kişilerin bırakın dokunmalarını sevmelerine bile izin vermeyelim. Çünkü gerçekten çok ciddi ve vahim bir durum.

Çocuklarımızı küçük diye küçümsemeyelim onları herkesin önünde üstünü başını değiştirmeyelim. Odalarına izin alarak girelim. Biz hassas davranırsak onlar daha hassas olurlar.

Yavrularımızın kocaman yüreklerine sevgimizi  hissettirdiğimiz ve  sonuna kadar sevgi yüklediğimize emin olun sevgi tomurcukları gelecekte çok daha güzel filizlenip boy verecekler...

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Züleyha Akçay 6 yıl önce

Yüreğinize sağlık. Güzel bir yazı olmuş.

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934