banner1100
EKONOMİ:
Gençsiad'dan faydalı eğitim

14 Aralık 2016 Çarşamba 13:53

 

Gebze Genç Sanayici ve İşadamları Derneği GENÇSİAD, “Değişen Dünyada iş Geliştirme “ adı altında üyelerine faydalı bir eğitim gerçekleştirdi. Kaynes Kariyer Eğitimi Kurumu’nun düzenlediği eğitimi PMP kariyerli eğitimcilerden Demet Demirer aktardı.

Gebze Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen eğitime, GENÇSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Kılıç, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, GTO Başkanı Nail Çiler, KAISİAD Başkanı Nasrettin Bavaş,  çok sayıda işadamı, esnaf ve davetli katıldı.

 

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, GTO’nun artık bir marka olduğunu ve eğitim konularında Türkiye’de birinciliği eline almış, sürekli kendini geliştiren bir oda durumunda geldiğini söyledi. Bugünkü katılımı gördükten sonra Gençsiad’ın da doğru işler yaptığına tanık olduğunu belirten Çiler, katılımcılara teşekkür etti.

Nail Çiler’in ardından selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’de, eğitimin son yıllarda özellikle sanayide ve çalışanlar arasında çok büyük önemi olduğunu belirterek, Dünya’nın değiştiğini ve bilim ağırlıklı bir süreç yaşadıklarını belirtti. Artık üretimlerin de sistemlerle yürüdüğünü sistemleri de eğitimli insanların oluşturduğuna dikkat çeken Köşker, Türk insanının zeki olduğunu ve girişimcilik konusunda dünyada baş edecek başka bir ülke olmadığını sözlerine ekledi.

 

KILIÇ: “Değişime ayak uydurmalıyız”

GENÇSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Lokman Kılıç'ın konuklara kısa bir selamlama yaptığı konuşmanın ardından Değişim Mimarı Demet Demirer sunumunu gerçekleştirdi. Demirer, "Eğitim sistemimiz, babadan kalma işletmelerimiz, öğrendiğimiz zanaat bizim yapabildiğimiz işi satmaya çalışmaya yönlendiriyor. Hızla değişen dünyada yaptığımız ya da yapabildiğimiz iş her zaman iyi bir gelir kapısı olmayabiliyor, hatta geçerliliğini tamamen yitirebiliyor.  O nedenle önce "kendimizi tanıdık" özümüze indik.    Artık başka bir gözle değer sunumumuzu ve iş modelimizi tasarlarken çevremizi belli bir metodoloji ile çevre koşullarımızı analiz etmemiz gerekiyor. Çevre derken sadece fiziksel ve coğrafi koşulları kastetmiyorum tabi ki; İşletmemizi, iş modelimizi etkileyebilecek bütün dış koşuları kastediyorum.  Teknolojik gelişmelerden tutun da yasal düzenlemelere, hiç aklımıza gelmeyen rakiplerimize kadar hepsini.  Bu koşulları incelemek iş fikrimizi geliştirirken fark edeceğimiz yeni fırsatları ve dikkate almamız gereken durumları görmemizi sağlar." Dedi.

Konuşmaların ardından eğitimci Demet Demirer, üyelere Büyüme stratejileri, kriz ortamlarında İş geliştirme, iş içerisinde iyileştirmeler ve inovasyon konularında çarpıcı bilgiler verdi.

Eğitime katılanlara zaman zaman sorular soran, zaman zaman da sorduklarına cevaplar veren Demirer, özellikle aile şirketlerinde yaşanan sorunları da izleyicilere aktarma fırsatı buldu.

 

 

 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
GebzeDaricaGazete
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TABİP’te 2024 üretim sezonu tamamlandı
Büyükşehir’in “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” (TABİP) kapsamında sezonun hasat...

Haberi Oku