EKONOMİ:
İnşaat ruhsatı almada bürokrasi azalıyor

10 Aralık 2015 Perşembe 11:24

 Toplantıda bina yapımı öncesinde hazırlanan projelerin, bu güne kadar itfaiye onayından da geçirildikten sonra inşaat ruhsatı verildiği belirtilerek ocak ayı sonu itibarıyla, itfaiye onayına son verileceği ifade edildi.
BÜROKRASİ AZALACAK
Toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz ve İlçe Belediyelerinin Teknik Başkan Yardımcıları, İmar ve Şehircilik Müdürleri ile Yapı Kontrol Müdürlerinin teknik ekipleri katıldı. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, vatandaşların kolaylıkla inşaat ruhsatını alabilmesi açısından bürokrasinin azaltılması konusunda itfaiyenin artık ruhsat onayı vermeyeceğini söyledi.  Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol binalar tamamlandıktan sonra, en sonunda itfaiyeden yangın güvenlik raporu alma zorunluluğunun kaldırılmadığını hatırlatarak, en son aşamada itfaiye devreye gireceği için, başlangıçta konuyu ciddiye almak gerektiğini vurguladı.
BİNA YAPIMI İTFAİYE ONAYINDAN GEÇMEYECEK
Artık bina yapımı öncesinde hazırlanan projeler itfaiye onayından geçmeyecek. Projelerin yangın güvenlik tedbirleri yönünden incelemesi, yapı denetim firmaları ve ilçe belediyelerinin teknik personeli tarafından yapılacak.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner1119

TÜİK Mart rakamlarını açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merakla beklenen Mart ayı enflasyon rakamlarını bugün (3 Nisan 2025)...

Haberi Oku