banner1129
EKONOMİ:
KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Yarışması

18 Ağustos 2016 Perşembe 14:13

Yarışmanın amacı, başarılı KOBİ ve Girişimcilerin kamuoyuna tanıtılması, ülke ekonomisine yaptıkları katkının göz önüne serilmesi, cesaretlendirilmeleri ve potansiyellerinin ortaya çıkarılmasıdır. Ödül yarışması 9 kategoride düzenlenmekte olup KOBİlere ve Yeni İş Kuran (işletmesini son 3 yıl içinde kuran) Girişimcilere yöneliktir. Değerlendirmeler sonucunda ödüllendirilmeye layık görülen işletmelere plaket verilir ve "KOSGEB Yılın Başarılı İşletmesi Logosu’nu” bir yıl boyunca kullanma hakkı sağlanır. Ayrıca KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri finalistleri KOSGEB tarafından düzenlenen Yurtdışı İş Gezisi Programından bir defaya mahsus olmak üzere üst limitler dikkate alınmaksızın %100 oranında desteklenir. Bu yıldan itibaren KOBİ ve Girişimci Ödül Yarışması’nda önce İBBS-2 Bölgelerdüzeyinde 9 kategoride Birinci olanlar belirlenecek ve ulusal çapta dereceye girenler Bölgesel Birinciler arasından seçilecektir.

        Geçmiş yıllara ait başvuru istatistikleri: KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödül Yarışması’na 2012 yılında tüm Türkiye çapında 1108 başvuru yapılmış olup 2013 yılında 3058, 2014 yılında 3403, 2015 yılında ise 3673 başvuru yapılmıştır.

        Geçmiş yıllarda ödül alanlar: http://kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr/kazananlar/

        Geçmiş yıllarda Finale kalanlar: http://kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr/finalistler/

Son başvuru tarihi: 31 Ağustos 2016, Çarşamba

Duyuru: http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/5828/kosgeb-5-kobi-ve-girisimcilik-odulleri-icin-basvuru-sureci-uzatildi

Yarışmanın internet sitesi: http://www.kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr/

Online başvuru için: http://kobivegirisimcilikodulleri.kosgeb.gov.tr/

Kimler katılabilir?

        KOBİler (İstihdam ettiği çalışan sayısı 250’yi ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 40 milyon TL’yi birbirini takip eden son iki hesap döneminin en az birinde aşmayan işletmeler. Diğer şartlar için bkz. http://goo.gl/dNBHEP)

        Başvuru yapacak olan bulunacak işletmelerin KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı ve güncel KOBİ Beyannamesi onaylı olması gerekmektedir.

        Daha önce ödül kazanan İşletme/Girişimci ödül kazandığı kategori için tekrar başvuru yapamaz. Ancak farklı kategoriler için başvuru yapabilir.

Ödüller ve sağlanan imkanlar

        Değerlendirmeler sonucunda ödüllendirilmeye layık görülen işletmelere plaket verilir ve "KOSGEB Yılın Başarılı İşletmesi Logosu’nu” bir yıl boyunca kullanma hakkı sağlanır.

        KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri kapsamında belirlenen finalistler, KOSGEB tarafından düzenlenen Yurtdışı İş Gezisi Programından bir defaya mahsus olmak üzere üst limitler dikkate alınmaksızın ilgili mevzuat kapsamında %100 oranında desteklenir.

Başvuru kategorileri ve şartları: Başvurular, yalnızca bir kategori için yapılır.

Kategori

Başvuru koşullu

KOBİ Büyük Ödülü

Son 3 yıl içinde istikrarlı bir büyüme sağlayan, en az 5 mali bilanço yılı önce kurulmuş ve yüksek bir pazar payına sahip olan, ihracat oranı, verimlilik düzeyi, sağladığı istihdam ile katma değer oluşturan, kurumsallaşmasını tamamlamış, marka tanınırlığı yüksek olan ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alan KOBİler başvurabilir.

İnovatif KOBİ Ödülü

Son 3 yıl içindeki Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetleri ile mevcut/yeni pazarlara başarı ile sunulan yeni bir ürün, hizmet, uygulama, yöntem veya iş modeli fikri ile başarı elde etmiş olan KOBİler başvurabilir.

İşbirliği-Güçbirliği Yapan KOBİ Ödülü

Son 3 yıl içindeki performansı dikkate alınarak, en az 3 işletmenin bir araya gelerek yaptıkları İşbirliği-Güçbirliği kapsamında; üretim, istihdam, teknoloji düzeyi ve ihracatın arttırılması ile tasarım, pazarlama ve işbirliği kültürünün gelişmesi konularında bulundukları bölgeye katkı sağlayarak, en iyi işbirliği-güçbirliği modelini oluşturmuş ve sürdürülebilirliğini sağlamış olan KOBİler başvurabilir.

İhracatçı KOBİ Ödülü

Son 3 yıl içinde her yıl cirosunun en az %50’sini doğrudan ihracat gelirlerinden elde etmiş ve bunu ilgili resmi kuruluşlardan belgelemiş olan KOBİler başvurabilir.

Çevre Dostu KOBİ Ödülü

Son 3 mali yıl içinde üretim ve hizmet süreçlerini çevreye olumlu katkı sağlayacak şekilde geliştirmiş olan KOBİler başvurabilir.

Genç Girişimci Ödülü

İşletmesini son 3 mali yıl içinde kurmuş olup geleceğe dair büyüme stratejileri geliştirmiş, istihdam ve net satış hasılatı bakımından artan bir performans sağlamış, girişimciler için rol model oluşturmuş ve işletmedeki kurucu ortaklık payı ve başvuru esnasındaki ortaklık payı en az %30 olan ve işletmesini kurduğu yıl itibariyle 35 yaşını geçmemiş Genç Girişimciler başvurabilir.

Kadın Girişimci Ödülü

İşletmesini son 3 mali yıl içinde kurmuş olup geleceğe dair büyüme stratejileri geliştirmiş, istihdam ve net satış hasılatı bakımından artan bir performans sağlamış, girişimciler için rol model oluşturmuş ve işletmedeki kurucu ortaklık payı ve başvuru esnasındaki ortaklık payı en az %30 olan Kadın Girişimciler başvurabilir.

Küresel Doğan Girişimci Ödülü

İşletmesini son 3 mali yıl içinde kurmuş olup geleceğe dair büyüme stratejileri geliştirmiş, istihdam ve net satış hasılatı bakımından artan bir performans sağlamış, girişimciler için rol model oluşturmuş ve yıllık net satış hasılatı tutarının ortalamasının en az %25’ini ihracat gelirlerinden elde eden ve uluslararası işbirliği yapmış olan (uluslararası ortaklıklar, bayilikler, projelerde yer almak vb.) Girişimciler başvurabilir.

İnovatif Girişimci Ödülü

İnovatif bir İş Fikri ile Kamu Kurum/Kuruluşlarından destek alarak İşletmesini son 3 mali yıl içinde kurmuş ve projesini başarı ile tamamlamış olup geleceğe dair büyüme stratejileri geliştirmiş, istihdam ve net satış hasılatı bakımından artan bir performans sağlamış, girişimciler için rol model oluşturmuş Girişimciler başvurabilir.

 

Dikkat edilmesi gereken hususlar

        Başvuru yapmadan önce KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödül Yarışması Uygulama Esaslarının okunması tavsiye edilmektedir.

        Ödül Yarışması ile ilgili KOSGEB Müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz.

Başvuru ve Değerlendirme süreci:

·         Son başvuru tarihi: 31 Ağustos 2016

·         Değerlendirmelerin birinci aşaması, Bölgesel Değerlendirmedir. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırmasına (İBBS) göre 26 Düzey II Bölge bazında her bir kategori için en yüksek puanı alan 3 başvuru belirlenir. Üçüncü sırada yer alan başvuru ile takip eden sıralardaki başvuru puanlarının aynı olması halinde, söz konusu başvurular da üçüncü olarak kabul edilir ve değerlendirmeye alınır. KOSGEB Müdürlükleri, belirlenen Bölgesel Değerlendirme aşamasında her bir kategoride ilk 3’e giren işletmelerden başvuru formu ve eklerini imzalı ve kaşeli olarak alır. KOSGEB Müdürlükleri online başvuru bilgileri ve ekleri arasında tutarsızlık olup olmadığını kontrol eder. Online başvuru bilgileri ile eklenen belgeler arasında tutarsızlık bulunması durumunda, işletmenin başvurusu geçersiz sayılır. Bölgesel Değerlendirme Komisyonları, kendi bölgelerinde her bir kategoride ilk 3’e giren işletmeleri değerlendirmeye tabi tutar ve gerek görmesi halinde işletmeleri ziyaret edebilir. Komisyonlar değerlendirme sonuçlarını KOSGEB Başkanlığına bildirir. Başkanlık Bölgesel Birincileri KOSGEB internet sitesinden ilan eder.

·         Değerlendirmelerin ikinci aşaması ise Genel Değerlendirmedir. Bölgesel Değerlendirmelerde 26 İBBS-2 Bölgesinde 9 kategoride Birinci olan başvurulardan kategori bazında toplam puanı en yüksek olan 5’er başvuru Değerlendirme Jürisine sunulmak üzere belirlenecektir. Beşinci sırada yer alan başvuru ile takip eden sıralardaki başvuruların puanlarının aynı olması halinde söz konusu başvurular da Beşinci olarak kabul edilir ve değerlendirmeye alınır. Değerlendirme Jürisi, Genel Değerlendirmeye alınan işletmeler arasından ödüllendirilecek işletmeleri seçer.

·         Ödül Töreni: Kasım 2016

Daha fazla bilgi ve sorularınız için:

KOSGEB Müdürlüklerihttp://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/iletisim

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner1119

Tarımın can suyu Büyükşehir’den
Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 hibeli ilkbahar dönemi yem bitkisi tohumu ve gübre desteğine çiftçiler...

Haberi Oku