banner1100
SAĞLIK:
Başarıya imza atılıyor

22 Ocak 2016 Cuma 12:53

 4 Uzman Hekim, 5 Fizyoterapist,1 Sorumlu Hemşire,7 hemşire ile 24 saat hizmet veren serviste; yaşam standartları değişmiş kendi ihtiyaçlarını göremez halde hastaneye başvuran hastalar FTR Servisinde sağlık görevlileri ve fizyoterapistler eşliğinde düzenli olarak uygulanan tedaviler sonucunda, günlük hayatlarını sürdürebilir yürüyebilir ve ihtiyaçlarını karşılayabilir hale getirilerek taburcu ediliyorlar.
Serviste 20 A Grubu (inme geçirmiş )12 B,C,D grubu hasta, seanslar için servis dışına taşınmalarını önlemek amaçlı özel donanımlı rehabilitasyon odasında, ünitede ise 120 den 150 çıkartılan hasta  sayısı ile hizmet vermektedir. 
İNMENİN SEBEPLERİ NELERDİR? İNME NASIL OLUŞUR?
İnme nedenleri arasında ilk sırayı beyin damarları ile ilgili hastalıklar alır. Kafa darbelerinden, beyin ameliyatlarından ve zehirlenmelerden sonra gelişebileceği gibi, beyin tümörü, mikrobik hastalıklarda da görülebilir. Dünyada en sık karşılaşılan beyin ve sinir sistemi hastalıkları sorunudur. İnme çoğu kez, beyin damarlarında tıkanma ya da beyin kanamasına bağlıdır. Bu durum vücudun bir yarısında istemli hareket kaybı veya hareket azlığı, duyu bozukluğu ve ayrıca iletişim (konuşma) bozukluğu, görme alanı kaybı ya da algılama bozuklukları gibi nörolojik bulgulara neden olabilir.
RİSK FAKTÖRLERİ NELERDİR? BELİRTİLERİ NELERDİR?
İnmeye neden olan risk faktörlerinin başında yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp hastalıkları, sigara, yüksek kolesterol, şişmanlık, alkol, sedanter yaşam ve daha önce geçirilmiş inme gelmektedir. Beyinde meydana gelen hasarın yerine ve büyüklüğüne bağlı olarak belirtiler de değişebilir. Örneğin; en sık gördüğümüz beynin orta atar damarında meydana gelen bir kanama ya da tıkanmada,  yüzü de içine alan, vücudun bir yarısında felç geliştirir.Kas gücü kaybı kolda  bacaklara nazaran daha belirgindir. Çoğu zaman da buna konuşma ve görme bozuklukları,  idrar hissi kaybı problemleri de eşlik edebilir.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Stres, kötü ağız kokusunun baş sebebi
Uzman Diş Hekimi ve Ağız, Diş ve Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, depresyon, stres ve anksiyete...

Haberi Oku