banner1100
SAĞLIK:
Kanser hastaları tam aşılı olsalar bile COVID-19'dan korunmalılar

14 Ocak 2022 Cuma 20:00

Aşılarını yaptırmış kanser hastalarının COVID-19 enfeksiyonuna yakalandıkları zaman hastalığın seyirlerinin nasıl olacağı ile ilgili bilgiler olgunlaşmaya başladı. Bununla ilgili yakın zamanda yapılan bir çalışmanın sonuçlarını paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Çalışmada kanser hastaları tam aşılanmış olsalar bile COVID-19’a yakalandıkları zaman hastaneye yatırılma oranlarının yüzde 65, yoğun bakım yatış oranlarının ise yüzde 19 olduğu gözlenmiştir. Bu rakamlar da genel popülasyona göre tam aşılansalar bile, kanser hastalarında COVID-19 enfeksiyonunun seyrinin daha ağır olduğuna işaret ediyor” açıklamasında bulundu.


Bu çalışmanın 129 araştırma merkezinde yapıldığını ve COVID-19 aşılanması sonrası COVID-19 enfeksiyonuna yakalanan kanser hastalarının seyrinin izlendiğini vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Çalışmayı Harvard Üniversitesi’ne bağlı doktorlar sunmuştur. Hastalara ABD’de onay almış olan Biontech, Moderna, Johnson & Johnson aşılarından birisi yapılmıştır. Bu çalışmanın yapıldığı sırada henüz hatırlatma aşıları gündemde olmadığı için hiçbir hastaya hatırlatma aşısı yapılmamıştır” dedi.


Kanser hastaları COVID-19’dan korunma önlemlerine daha fazla dikkat etmeli

Bu çalışmada 1787 COVID-19 enfeksiyonu geçirmiş kanser hastasının gözlendiğine dikkat çeken Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “Bu hastaların yalnızca 54 tanesinin tam aşılaması yapılmıştır ve tedaviye bağlı olarak lenfosit yani bağışıklık sistemi düşüklüğü bu hastaların yaklaşık yarısında gözlenmiştir. Bu nedenle kanser hastalarının hem COVID-19’a karşı aşılanmaları hem de COVID-19’dan korunma önlemlerine daha güçlü bir şekilde uymaları yaşamsal öneme sahip” uyarısında bulundu.














banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Stres, kötü ağız kokusunun baş sebebi
Uzman Diş Hekimi ve Ağız, Diş ve Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, depresyon, stres ve anksiyete...

Haberi Oku