banner1024
İLÇE HABERLERİ:
ÇAYIROVA'DAKİ SERVİS ARACI YANGINI TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

27 Mart 2023 Pazartesi 12:11

“Bu yangın ve iddialar kapsamlı olarak araştırılmalıdır”

Tarhan, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 21 Mart 2023 tarihinde düzenlenen satranç Turnuvasına katılacak öğrencilerin turnuvaya ulaşımlarını sağlamak üzere Güzeltepe İlkokulu yönetimi tarafından Çayırova Belediye’sine yapılan araç başvurusu talebi neticesinde Belediyenin tahsis ettiği araçla ilgili iddialar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdi ve “Velilerimizin iddiası aracın 27 kişilik olduğu ve öğrenci taşımasına dair mevzuata uygun bir araç olmadığı yönünde. Araçta yakıt kokusu aldıklarında şoförü de uyardıklarını söyleyen veliler tüm uyarılara rağmen 35 kişiyi bu araçla turnuvaya taşıyan Belediye yetkililerinin yangın sonrasında da kendilerine sağlıklı bir değerlendirme yapmadıklarını ileri sürüyorlar. Öğrencilerimizin, ailelerinin ve öğretmenlerimizin güvenle seyahati konusunda bir ihmal varsa bunu araştırılması, ortaya konulması ve kamuoyunun bu konuda aydınlatılması gerekiyor.”dedi.

“Bakanlardan yanıt bekliyoruz.”

Tarhan, konunun belediye yönünden çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığının, öğrencilerin taşınması yönünden de Milli Eğitim Bakanlığının görev, yetki ve sorumluluk alanına girdiğini hatırlatarak, “Anayasanın ve TBMM İçtüzüğünün gereği olarak milletvekillerini bilgi edinme hakkı kapsamında biz sorularımızı ilgili bakanlıklara TBMM Başkanı aracılığıyla iletiyoruz. Vatandaşımızın can ve mal güvenliği siyaset üstü bir konu bu nedenle Bakanlardan bu konuda kamuoyunun aydınlatılması yönünde acil yanıt bekliyoruz.” dedi.

Tarhan’ın soru önergesinde şu hususlara değinildi;

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 21 Mart 2023 tarihinde düzenlenen satranç Turnuvasına katılacak öğrencilerin turnuvaya ulaşımlarını sağlamak üzere Kocaeli ili Çayırova İlçesi Güzeltepe İlkokulu yönetimi tarafından Çayırova Belediye’sine yapılan araç başvurusu talebi neticesinde Belediye tarafından 27 kişilik 41 TP 347 plakalı araç tahsis edilmiştir. 

Turnuvaya 28 öğrenci, 6 veli ve 1 müdür yardımcısını taşıyan araç velilerin araçta yeterli koltuk bulunmaması ve koltuklarda da yolcu kemeri bulunmaması yönündeki şikayetlerine rağmen yola çıkartılmış olduğu ve seyir halindeyken velilerin aldıkları kokuya rağmen şoförün aracı durdurmadığı akabinde araçta yangın çıktığı yönünde iddialar bulunmaktadır.

Basında da söz konusu kazaya dair birçok haber ve iddia yer almakta olup, konuya ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bu kapsamda;

28 öğrenci, 6 veli ve 1 müdür yardımcısı olmak üzere turnuvaya katılacak toplam 35 kişiye neden 27 kişilik araç tahsis edilmiştir?

Velilerin itirazına rağmen neden öğrenci taşıma mevzuatına uyumlu bir aracın tahsisi gerçekleştirilmemiştir?

Tahsisi yapılan araç kaç yaşındadır? MTV ve sigortası var mıdır? Muayenesi en son ne zaman yapılmıştır? Araç servis ve bakımı ne zaman yapılmıştır?

Araç şoförü kaç yaşındadır? Alkol vb madde testi yapılmış mıdır?

Araç Belediyenin mülkiyetinde midir? Kiralık olarak alınmış bir araç mıdır?

Araçta yangın tüpü vb zorunlu olması gereken malzemeler var mıdır?

Bu kazayla ilgili olarak Bakanlığınızca bir soruşturma başlatılmış mıdır?



banner982
Anahtar Kelimeler
Tahsin Tarhan
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuk kulüplerinde 23 Nisan coşkusu
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çocuk...

Haberi Oku