banner1001
RÖPORTAJ:
Ülkemizin geleceği için istiyoruz!

21 Kasım 2016 Pazartesi 09:37

 AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Kurt Gazetemizi ağırladı. Hüseyin Kurt ile Başkanlık Sistemi, Referandum, FETÖ ile Mücadele, Yerel seçim beyannamesi ve Projeler üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Kurt, ülke gündeminin bir numaralı konusu Başkanlık Sistemi için, “Biz sayın Recep Tayyip Erdoğan için Başkanlık sistemi gelsin istemiyoruz. Bu ülkenin geleceği, çocukları için istiyoruz.”dedi.

 Gebze Gazetesi: Kocaeli’den 3 Belediye Başkanı İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum Atanan belediyelere görevlendirildi. Bu görevlendirilme tam olarak nasıl olacak?

 Hüseyin Kurt: Kayyum atanan Belediyelerimiz var. Bunların çoğunluğu HDP’li Belediyeler ama arada birkaç tane AK Partili Belediye de var. Batı’daki Belediye Başkanlarımıza görevlendirme yapıldı. Onların tecrübelerini, bilgi ve birikimlerini aktarmalarını isterdiler. İç İşleri Bakanlığı da böyle bir görevlendirme yaptı. Buradaki Başkanlarımız gidip orada Belediye Başkanlığı yapmayacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu nedenle Genel Sekreterini Diyarbakır’a gönderdi ön çalışma yapmak için. Gebze Belediye başkanımız Silvan’a görevlendirildi. İzmit Belediye başkanımız da Ağrı’nın Diyadin ilçesine görevlendirildi. Başkanlarımız program dahilinde önümüzdeki günlerde görevlendirildikleri yere gidecekler. Bilgi ve birikimlerini paylaşıp, şehirlerin fotoğraflarını çekecekler. Neler yapılabileceğini belirleyecekler.

 Gebze Gazetesi: Belediye Başkanlarımızın burada Resmi bir sorumlukları olacak mı?

 Hüseyin Kurt: Sorumlukları olacak tabi ki. Neticede İç İşleri Bakanlığı görevlendirdi. Neler yapılabileceğine dair fikirleri olacaktır. Muhakkak sorumlulukları olacaktır. İlk defa olan bir durum. Daha öncesinde kayyum atanan belediye yok bildiğim kadarıyla. Olağanüstü bir durum var. Maalesef Türkiye’nin içinde bulunduğu konjonktürel durumda bunları yaşıyoruz. Ama hayat devam ediyor. Neticede 780 bin Km2 vatan toprağının her karışı bizim. Onun için Diyarbakır’da olsa, Van’da olsa, Silvan’da olsa, Hakkari’de olsa oralarda ne yapılacağı için girişimlerde bulunuyoruz.

 

Gebze Gazetesi: Başbakan Binali Yıldırım “2019’a kadar seçim yok”dedi. Teşkilatlar referanduma kilitlenecek dolayısıyla. Bu sizi rahatlattı mı?

 

Hüseyin Kurt: Doğru bir karar. AK Parti Teşkilatları olarak biz her zaman seçime olan bir teşkilatız. Özellikle Kocaeli teşkilatları en iyi teşkilatlardan birisidir. Biz seçim için her zaman hazırız. Sandık Kurullarımız olsun, sandık başkanlarımız olsun . Biz her zaman çalışmalarımızı yapıyoruz. Yerel seçimlerin erkene alınacağı konuşuluyordu. Bu bir öngörü tabi ki. Net bir şey yoktu ama başbakanımız açıklama yaptı seçim yapılmayacağına dair. Biz Başbakanımızın açıklamalarını esas alıyoruz. Biz 2014 seçimlerinde vatandaşlarımıza sözler vermiştik, seçim beyannamemiz var. Biz sözlerimizi tamamlayıp vatandaşlarımızın karşısına bu şekilde çıkmak istiyoruz. Ama seçim erkene de alınsa bizim için dezavantajı olmaz. Biz yarın seçim varmış gibi hazır oluruz bu manada. Ama sayın Başbakanımızın söylemiş olduğu 2019’a kadar seçim yok ifadesi bizim elimizi daha da rahatlatacak. Çünkü hem elimizde ki seçim beyannamemizde verdiğimiz sözleri tamamlayacağız, hem de sözlerimizi zaten yerine getiriyoruz, bunların takibini gerçekleştiriyoruz. Şu anda Kocaeli’de başlattığı çalışmamız var. Bunu Genel merkez Yerel Yönetimler Başkanlığımız ülke genelinde yapıyor.

 

Gebze Gazetesi: İlçelerde yapılan Seçim beyannamesinde verilen sözlere yönelik çalışmada neler yapılıyor?

 

Hüseyin Kurt:  İl başkanımızla beraber ilçelere gidiyoruz. Teşkilatlarımızla, kanaat önderlerimizle bir araya geliyoruz, ardından belediye başkanı olmadan Meclis Üyelerimizle bir araya geliyoruz. Akabinde Belediye başkanımızla bir araya geliyoruz İlçe Başkanımızla beraber. Orada seçim beyannamemiz masanın üzerine koyup projeler tek tek ne halde olduğunu paylaşıyoruz. Belediye başkanlarımıza bir baskı değil bu. Burada biz bu işe komple bakıyoruz. Hepimiz bir aileyiz. Belediye başkanımızın başarısızlığı teşkilatımızın başarısızlığıdır. Biz bunu bir bütün olarak düşünüyoruz. Eksik olan, problemlerden dolayı tamamlanamayan işler varsa bunların takibini de muhataplarıyla paylaşmak için İl Başkanımız ciddi bir yük alıyor. Geriye baktığımızda Büyükşehir’in ilçelerde yaptığı projeler var. Bir kısmı İlçe belediyelerle yapılanlar var. Bunların koordinasyonunu sağlamak için genel Sekreter olsun, yardımcılarım olsun bir araya geliyoruz. Şunu söyleyebiliriz ki seçime 2.5 yıl var. Biz 2014’de verdiğimizin vaatlerin hepsini gerçekleştireceğiz. Merkezi Hükümet noktasında da projelerimiz var. Mesela Gebze Devlet hastanesi biraz gecikti. Ama Darbe Girişiminden dolayı bazı projelerimizde 3-5 aylık gecikmeler olabilecektir. Bunu da vatandaşlarımızın anlayışla karşılayacağına inanıyoruz.

 Gebze Gazetesi: Türkiye’nin Ana gündemi olası bir Referandum ve Başkanlık sistemi. Vatandaşa Başkanlık sistemini iyi anlatabiliyor musunuz?

 Hüseyin Kurt: Biz bu zamana kadar halkın istemediği hiçbir şeyi yapmadık. Halkımıza ne söylediysek onu yaptık. Söylemediğimiz işleri de halkımızın karşısına çıkıp “biz bunu bu şekilde yapmak istiyoruz siz ne dersiniz?” diyerek halkımıza danışıyoruz. Türkiye parlamenter sistemde yamalı bohça bir anayasa ile geldiği nokta ortada. Bu gemi yürümüyor. Zaten Cumhurbaşkanı halkın direk seçmesinden dolayı zaten filli başkanlık sistemi başladı Türkiye’de. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de söylediği gibi burada bir karmaşa var. Bu karmaşanın giderilmesi lazım. İnsanlar gelip geçici. Biz sayın Recep Tayyip Erdoğan için Başkanlık sistemi gelsin istemiyoruz. Bu ülkenin geleceği, çocukları için bunu düşünüyoruz. Bunun içinde gece gündüz elimizden gelen ne varsa çalışıyoruz. Şimdi Türkiye’ye uygun bir başkanlık sistemi halkımızın vereceği destekle olur diyoruz. Bu ülkemiz için, halkımız için gerçekten önemli bir sistem. Bu sistemi Türkiye’de oturtursak milletimizin önü daha da açık olacaktır. Çünkü her zaman tek başına iktidarları bu ülke görmedi. Bu ülke 2 senede bir seçimler yaptı. Koalisyon Hükümetleri oldu. En kötü tek başına iktidar, Koalisyon Hükümetlerinden iyidir. Bunu milletimiz anladı. Onun için şu anda Anayasa çalışmalarına devam ediyoruz. Burada MHP ile bir uyum var. Bu da sevindirici bir durum.

 Gebze Gazetesi: Ana Muhalefet ile Bu Başkanlık sistemi konusunda bir zıtlaşma var. Bu durumu nasıl değerlendirirsiniz?

 Hüseyin Kurt: Darbe Girişiminden sonra 15 Temmuz Ruhu vardı. Biz bu ruhun sürmesini istedik. Ama maalesef bir yerlerden gene düğmeye basıldı, bu atmosfer bozuldu. CHP tarafından bu atmosfer gittikçe uzaklaşılıyor. Ama bir sevindirici tarafı var. Burada gerçekten MHP Genel Başkanı’nın duruşu ve tavrı bu ülke için güvence. Burada sadece CHP Lideri farklı düşünebilir ama parti içinde sağduyulu düşünen kişiler var. Bizlerle de zaman zaman gelip konuşuyorlar. Onlarda bazı ayrı düştüğümüz noktalar olabilir. Bu sıkıntı değildir. Netice de her şeyde aynı düşünecek değiliz, farklı düşüneceğiz. Ama ülkenin menfaatleri, çıkarı önemliyse aynı düşüneceğiz. Burada iyi niyet görmüyorum. Netice de masayı kurduk, herkes gelsin istediğini söylesin, ortak bir akıl çıkaralım denildi. Ama CHP Lideri buna nedense uzak duruyor. Bunu da anlamış değiliz.

 Gebze Gazetesi: FETÖ ile mücadele devam ediyor. Başbakan da sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Kocaeli bu mücadelenin neresinde?

 Hüseyin Kurt: FETÖ, içimize sızmış, kılcallarımıza kadar girmiş bir Terör örgütü. Ben buna PKK’dan, DAEŞ’den, diğer örgütlerden çok daha tehlikeli gördüğüm bir Örgüt. Çünkü PKK belli. DAEŞ belli. Onlar zaten düşman  sana ve bunu söylüyorlar. Sen en yakınında, içine aldığın adam maalesef Bu örgüt tarafından satın alınış ve devletin bütün kurumlarına sızmış bir terör Örgütü. Bizim de oturup kalktığımız, yemek yediğimiz arkadaşlarımız vardı bunarlın içinde. Ama ne zaman k,i 17-25 Aralık da Darbe yapılmaya kalkışıldı, işte Gezi parkı olayları, Doğu’da ki hendek operasyonları. Diyarbakır’ı ziyarete gittiğimizde operasyon sürecinde orada ki biz Özel Harekatçı, “Bizim giremediğimiz yerlerde Zaman gazetesi çıkıyor. Biz bunarlı anlayamadık. Ben gerçeği şimdi görmeye başladım.”dedi. Biz bunu gördük. Geçmişte insanlar bir şekilde görüşmüşler, konuşmuşlar. Ama bir Milat konulmuş. 17-25’den sonra bu operasyonlar Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Kocaeli’de de devam ediyor.

 Gebze Gazetesi: FETÖ ile Mücadelede kişilere konulan kıstas nedir?

 Hüseyin Kurt: 17-25 Aralık’dan sonra bir kıstas koyuldu bunlara. Bank Asya’da hesabı olanlar, bunların derneklerine üye olanlar, ByLock kullananlar, bunların sohbetlerine gidenler kriter olarak belirlendi. Baktığımız zaman devletten uzaklaştırılan paralel yapı mensupları için sadece Bank Asya’da hesabı var uzaklaştıralım denmiyor. Bunun Bylock’u var, çocuğunun okuduğu okula bakıyorlar, 6-7 kritere bakınıyor. Hepsini de yapıyorlarsa uzaklaştırılıyorlar zaten. Kocaeli’de bu yapılanma güçlüydü. Bunlar rantın olduğu bölgelerde çok daha güçlü yapılandılar. Bu nedenle Kocaeli’de güçlüydüler. Ama bunlar yavaş yavaş temizleniyor. Tamamen temizlendi diyemeyiz, bu temizlik sürüyor. Başta Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz kararlı. Biz de Kocaeli teşkilatları olarak elimizden geleni yapıyoruz, bu çalışma Valiler tarafından da yürütülüyor.

 Gebze Gazetesi: Kamuoyunda FETÖ ile yeterince mücadele edilmediği konusunda eleştiriler var. Son olarak bu konuda neler söylemek istersiniz?

 Hüseyin Kurt:  Kamuoyunda yeterince temizlik yapılmadığı konusunda algı oluşturulmaya çalışıyor aman bu algıyı ben iyi niyetli görmüyorum. 40 yıllık bir projeyi bir anda bitirmek kolay değil. 1-2 sende yıkarız dense bu doğru olmaz. Çünkü yanınızda olan insanda haberiniz olacak. En basiti Cumhurbaşkanının, genel Kurmay başkanın yaveleri en yakınındaki adamlar FETÖ’cü çıktı. Bu yapı öyle kolay yıkılacak bir yapı değil. Hem uluslararası arena da hem de ülkemizde bu yapıyla mücadelemiz devam edecektir.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Karamürsel sepetinin geleceği Muharrem ustaya...
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde kiraz götürülmesiyle üne kavuşan "Karamürsel sepeti"nin...

Haberi Oku