banner1098
 Gazetemizin dünkü manşetinde Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık Amerika’da “Bilgisayar tarihi müzesini gezdiğini ve silikon vadisinde inceleme yaptığını” yazdık. Gerçekten bilgisayar tarihi müzesi bilgisayar teknolojilerinin nerden nereye geldiğini göstermekte. Bakan bey ile ilgili bu haberi okuyunca aklıma yıllardan beri Gebze bölgesine “Bilim Teknoloji ve Sanayi müzesi” kurulmasıyla ilgili verdiği mücadele ve yazdığım yazılar geldi. 
Türk siyasi tarihinde Kocaeli Nihat Ergün ve Fikri Işık gibi ilk Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanını yetiştiren bir il olarak geçti. TÜBİTAK ve teknik üniversitesi Gebze’de bulunmakta, Türkiye’nin bilim teknoloji ve sanayi tarihi ile ilgili bir müzesinin olmaması büyük eksiklik. Her iki bakana da bu konuda hem bizzat hem de dilekçe ile müze kurulması adına başvuruda bulunduk. Bu konudaki taleplerimize iki bakan da cevap vermedi. 
Türkiye seçime gidiyor. Fikri Beyin seçimden sonra yerinde kalıp kalmayacağını bilmiyoruz. Seçimlere kadar kendisine bağlı olan TÜBİTAK Anibal tepede Türkiye’nin ilk bilim teknoloji ve sanayi müzesini kurarak adını kültür tarihimize yazdırabilir. Üstelik Amerika’da bilgisayar müzesi tarihini gördükten sonra bizim yıllardan beri verdiğimiz mücadelenin ne kadar haklı olduğunu anlamıştır. Müzeler millet ve devletlerin toplumsal hafızasıdır. Osmanlı’dan Cumhuriyete ilk sanayi hamlesi Kocaeli’de başlamasına rağmen sanayileşmenin Kocaeli’de 200 yüz yıllık geçmişi olmasına rağmen bir bilim sanayi müzesinin olmaması hem Kocaeli hem de Türkiye’nin ayıbı. 
Bakan Işık Amerika’da bilgisayar tarihi müzesini gezdi
Gazetemizin 20 Mart 2015 tarihli manşetinde Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın Amerika’da yaptığı incelemeler ve bilgisayar tarihi müzesi ile ilgili haberine geniş yer verdik haberde geniş yer verdik haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.
ABD’DEN GEBZE’Yİ İZLEDİ
Muallimköy yapılacak olan Bilişim Vadisi için Amerika’ya giden Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün incelemelerini sürdürüyor.
Yaklaşık 150 bilgisayar ve çeşitli teknolojik parçaların olduğu müzede incelemelerde bulunan Bakan Işık ve beraberindeki heyete, dev ekranda Google Earth uygulamasında, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatının yapılacağı yer ile Gebze'de yapılacak Muallim Köy Bilişim Vadisi anlık görüntü olarak gösterildi.
ÇALIŞAN BAŞARIYI YAKALAR
Google'ın sürücüsüz aracını da inceleyen Işık, şunları söyledi: "Bilgisayar tarihi müzesini gezdik. Bilgisayarın ilk başlangıcından bugüne kadarki serüvenini görmüş olduk. Amerika'nın neden bu kadar teknolojide bir dev olduğunu da aslında bu vesileyle bir kez daha görme fırsatını bulduk. Burada ortaya çıkan en önemli şey çalışmak çalışmak çalışmak. Eğer çok çalışırsanız başarıyı yakalıyorsunuz. Bugün burada müzede çok net örneklerini görmüş olmaktan çok memnunuz. ''Daha sonra ''Avogy'' adlı bir Türk teknoloji firmasını ziyaret eden Bakan Işık, firma sahibi Işık Kızılyallı'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Amerikan Ticaret Odası'nın düzenlediği yemekte Türk ve Amerikan iş adamlarıyla bir araya gelen Işık, 2 günde teknoloji ve bilişim firmaları HP, Oracle, Intel, Cisco, Apple, Google, Microsoft ve Tesla'yı da ziyaret edecek.
Evet,  bilim teknoloji ve sanayi müzesi talebemizi bir kez daha bu köşeden bakan beyin Amerika gezisinden sonra da kaleme aldık. Ayrıca www.gebzekocaeli.tv’nin canlı makale köşesinde de yayınladık. Canlı makaleyi www.kocaligebze’nin linkinden izleyebilirsiniz. Seçime kısa süre kala bakan Fikri Işık bey bu haklı talebimizi dikkate alır TÜBİTAK Anibal tepeyi bilim teknoloji ve sanayi müzesi şeklinde betonlaştırmadan açık hava müzesi haline getirerek kültür tarihimize kazandırarak kubbede hoş bir seda bırakır. 
Bugüne kadar yazdığımız yazılar 
Bugünkü makalemi noktalarken bugüne dek bilim teknoloji sanayi müzesi ile ilgili yazılar farklı tarihlerde yazılar kaleme aldık. O yazıların bir kısmını sizlerle gazetemizin internet sayfasından paylaşıyorum ve siz değerli okurlarımızdan da bilim teknoloji ve sanayi bakanı Fikri Işık’tan Kocaeli bölgesine Türkiye Bilim Teknoloji ve Sanayi Müzesi kurmak konusunda istekte bulunmasını istiyorum. 


BİLİM MÜZESİ NEDEN KURULMALI? (4 NİSAN 2014 )
Gazetemiz yayın hayatında 30.yılını kutluyor. Biz her kuruluş yılımızda farklı projelere imza atıyor ve Gebze gündemine taşıyoruz. Her kuruluş etkinliğimizi farklı projelerle değerlendiriyoruz.  Bu senede Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müzesi kurulması için kampanya başlattık. Bununla ilgili Avrasya, Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin öncülüğünde yapıyoruz. Çünkü AGRT Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başkan Konseyi üyesi ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu üyesi olması dolayısıyla Türkiye çapında gündem oluşturma imkanına sahip. Türkiye’nin gerçekten bir bilim, Teknoloji ve Sanayi Müzesi’ne ihtiyacı var. Bununu için de en uygun yer Gebze bölgesi. Bu konuda zaman zaman haberler ve yazılar yazıyoruz. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı’na müze dilekçemizi dün takdim ettik. Bu konuda imza kampanyası başlatarak başta Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer bir çok ilgili ve yetkililer kampanyamıza destekleri anlamında imzalar attılar. Önümüzde ki günlerde bu konuda kamuoyu oluşturacak toplantılar ve paneller yapmayı düşünüyoruz. Amacımız bölgemiz bir müzeye sahip olması.  Gazetemizin kuruluş yıl dönümü nedeniyle dün bizleri onurlandıran Sayın Bakan Fikri Işık’a Gebzelinin bu yönde ki talebini ilettik. Fikri bey de gereğinin yapılacağını söyledi.  Şimdi sizlerle Bakan Işık’a ilettiğimiz dilekçeyi paylaşıyoruz.
BİLİM TEKNOLOJİ VE SANAYİ BAKANLIĞINA
Gebze bölgesi değil Türkiye, dünya çapında önemli bir yer olma konumuna hazla ilerliyor. Üçüncü boğaz köprüsü, Körfez geçiş köprüsü, Otoyol bağlantıları, Sabiha Gökçen havalimanı hızlı tren ve Marmaray hattı ile dünya ulaşım üssü konumuna geldi. TÜBİTAK’ın Marmara yerleşkesi, bilişim vadisi, Türk standartlar Enstitüsü, GYTE’nin Gebze Teknik Üniversitesi’ne dönüştürülmesi birçok organize sanayi bölgesi, 200’ü yabancı bine yakın büyük sanayi kuruluşu ile Türkiye sanayinin atar damarı.
Nüfusu da hızla artan Gebze bölgesinin en büyük ihtiyacı kültürel ve sosyal hizmetler kültür sanat ve sosyal sorumluluk projelerinin ön plana çıkarılması gerekiyor. Bu kapsamda Avrasya Yayıncılar Birliği’nin üyesi olan Gebze Gazetesi; Devri Alem Belgesel TV programı, Belgesel Yayıncılık ve Kocaeli Gebze TV olarak bölgemize karşı bir sosyal sorumluluk projesi olarak Gebze bölgesine Bilim, Teknoloji ve Sanayi müzesi kurulması için kampanya başlattık.
AGRT üyesi olan Gebze Gazetesi yıllardan beri mücadele ettiği Gebze’ye müze kurulması konusunu yeniden gündeme getiriyoruz. Daha önce Kocaeli Milletvekili olan Bilim, teknoloji ve sanayi bakanı Nihat Ergün’e de ilettiğimiz Gebze bölgesine sanayi müzesi kurulması konusunu yeniden gündeme getirerek gazetemiz kampanya başlatıyor.
Osmanlı’da ilk sanayileşme hareketi Darıca Aslan Çimento fabrikası ile bölgemizde başlamış, Gebze kazasının nahiyesi olan Hereke’de 1800’lü yılların başında ipekli dokuma ve tekstil sanayi faaliyete geçmişti. Sanayileşme de önemli rol oynayan bölgemizde bugüne kadar sanayi müzesinin olmaması büyük bir eksiklik. Türkiye’nin ilk milli araştırma kurumu olan TÜBİTAK, Marmara Araştırma Kurumu’da 1970’li yıllarda Gebze bölgesinde faaliyete geçmişti. Türkiye’nin 2 Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden birisi olan GYTE’de 90’lı yıllardan itibaren Gebze bölgesinde hizmet veriyor. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı’nın son açıklamasında Gebze’ye Teknik Üniversite kurularak GYTE’nin yeniden yapılanacağı TÜBİTAK iş birliği içerisinde Gebze Teknik Üniversitesi’nin bölge sanayisiyle de iş birliği yaparak Gebze’nin uluslararası bir teknik Üniversite’ye kavuşacağı açıklanmıştı.
Öte yandan bilişim Vadisi’nin de Gebze bölgesinde kurulması için çalışmalar hızla devam ediyor. TSE’nin en büyük laboratuvar ve araştırma merkezi de Gebze bölgesinde faaliyet gösteriyor. Yukarıda sıraladığımız bu gerekçeler bölgemizde bir Bilim, Teknoloji ve Sanayi Müzesi kurulmasını zorunlu hale getirmiş durumda. Gazete olarak tüm ilgilileri, kamuoyunu göreve davet ederek Gebze’ye müze kurulması noktasında başlattığımız kampanyaya herkesin sahip çıkmasını istiyoruz.
Bilim, Teknoloji ve Sanayi Müzesi’nin Gebze Anibal anıtının bulunduğu tepeye yapılarak yerli ve yabancı turistlere açılması sağlanmalı. Daha önce TÜSBİTAK; yetkilileri burada bir bilim müzesi kurmak için çalışma yapıldığını açıklamışlardı. Ancak bu çalışma TÜBİTAK’taki son karışıklık yüzünden durmuş ve müzenin yapılması da engellenmişti. Gazetemizin yaptığı araştırmaya göre 7 milyon m2 araziye sahip TÜBİTAK içerisinde 250 dönüm yerin vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu, Anibal’ın bulunduğu tepenin de vakıf arazisi olduğu bildirilmişti. Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Sayın Fikri Işık’ın projemize sahip çıkıp TÜRKİYE BİLİM TEKNOLOJİ VE SANAYİ MÜZESİNİ TÜBİTAK sahasına kurmasını istiyor, başarı dileklerimizle saygılarımızı sunuyoruz.
Evet, sonuç olarak biz 30 yıldan beri Gebze’deyiz. Gebze’den kopmadan ulusal ve uluslararası düzeyde gazetecilik ve televizyonculuk yapmaya devam ediyoruz. Gerçekten 30 yıl hızla gelip geçti. B.ir çok yetkili yönetici, siyasetçi, devlet adamı ve sanayici gördük. Ancak eseri olanlar hizmetleriyle kubbede hoş seda bırakanlar bugün insanların gönlünde taht kurdu. Amacımız her kuruluş yılımızda kültürel çalışmalar yaparak tarihe not düşmeyi amaçladık. Fotoğraflarla Gebze ve Kocaeli’nin yüz yılı sergisini açıp Gebze-Kocaeli- Darıca ve Dilovası ansiklopedisi kitabını yayınlayarak bir kültür hizmeti ortaya koyup 15 yıl önce hazırladığımız Çanakkale Şehitleri teyp kasetini nostalji olarak ziyaretçilerimize hediye ettik. Bu hediyelerimizle kuruluş yıl dönümümüzü taçlandırdık. Ziyaretimize gelen tüm dostlara teşekkür ediyorum.
…………..
BİLİM, TEKNOLOJİ VE SANAYİ MÜZESİ İSTİYORUZ (4 KASIM 2014)
Gebze bölgesi değil Türkiye, dünya çapında önemli bir yer olma konumuna hazla ilerliyor. Üçüncü boğaz köprüsü, Körfez geçiş köprüsü, Otoyol bağlantıları, Sabiha Gökçen havalimanı hızlı tren ve Marmaray hattı ile dünya ulaşım üssü konumuna geldi.
TÜBİTAK’ın Marmara yerleşkesi, bilişim vadisi, Türk standartlar Enstitüsü, GYTE’nin Gebze Teknik Üniversitesi’ne dönüştürülmesi bir çok organize sanayi bölgesi, 200’ü yabancı bine yakın büyük sanayi kuruluşu ile Türkiye sanayinin atar damarı.
Nüfusu da hızla artan Gebze bölgesinin en büyük ihtiyacı kültürel ve sosyal hizmetler kültür sanat ve sosyal sorumluluk projelerinin ön plana çıkarılması gerekiyor. Bu kapsamda biz Gebze Gazetesi; Devri Alem Belgesel TV programı, belgesel yayıncılık ve Kocaeli Gebze TV olarak bölgemize karşı bir sosyal sorumluluk projesi olarak Gebze bölgesine Bilim, Teknoloji ve Sanayi müzesi kurulması için kampanya başlattık.
NEDEN MÜZE KURULMALI?
Gazetemizin yıllardan beri mücadele ettiği Gebze’ye müze kurulması konusunu yeniden gündeme getiriyoruz. Daha önce Kocaeli Milletvekili olan Bilim, teknoloji ve sanayi bakanı Nihat Ergün’e de ilettiğimiz Gebze bölgesine sanayi müzesi kurulması konusunu yeniden gündeme getirerek gazetemiz kampanya başlatıyor.
Osmanlı’da ilk sanayileşme hareketi Darıca Aslan Çimento fabrikası ile bölgemizde başlamış, Gebze kazasının nahiyesi olan Hereke’de 1800’lü yılların başında ipekli dokuma ve tekstil sanayi faaliyete geçmişti. Sanayileşme de önemli rol oynayan bölgemizde bugüne kadar sanayi müzesinin olmaması büyük bir eksiklik. Türkiye’nin ilk milli araştırma kurumu olan TÜBİTAK, Marmara Araştırma Kurumu’da 1970’li yıllarda Gebze bölgesinde faaliyete geçmişti. Türkiye’nin 2 Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden birisi olan GYTE’de 90’lı yıllardan itibaren Gebze bölgesinde hizmet veriyor. Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı’nın son açıklamasında Gebze’ye Teknik Üniversite kurularak GYTE’nin yeniden yapılanacağı, TÜBİTAK iş birliği içerisinde Gebze Teknik Üniversitesi’nin bölge sanayisiyle de iş birliği yaparak Gebze’nin uluslar arası bir teknik Üniversite’ye kavuşacağı açıklanmıştı.
BİLİŞİM VADİSİ ÇALIŞMALARI
Öte yandan bilişim Vadisi’nin de Gebze bölgesinde kurulması için çalışmalar hızla devam ediyor. TSE’nin en büyük laboratuar ve araştırma merkezi de Gebze bölgesinde faaliyet gösteriyor. Yukarıda sıraladığımız bu gerekçeler bölgemizde bir Bilim, Teknoloji ve Sanayi Müzesi kurulmasını zorunlu hale getirmiş durumda. Gazete olarak tüm ilgilileri, kamuoyunu göreve davet ederek Gebze’ye müze kurulması noktasında başlattığımız kampanyaya herkesin sahip çıkmasını istiyoruz.
MÜZE ANİBAL TEPEYE KURULSUN
Bilim, Teknoloji ve Sanayi Müzesi’nin Gebze Anibal anıtının bulunduğu tepeye yapılarak yerli ve yabancı turistlere açılması sağlanmalı. Daha önce TÜSBİTAK; yetkilileri burada bir bilim müzesi kurmak için çalışma yapıldığını açıklamışlardı. Ancak bu çalışma TÜBİTAK’daki son karışıklık yüzünden durmuş ve müzenin yapılması da engellenmişti. Gazetemizin yaptığı araştırmaya göre 7 milyon m2 araziye sahip TÜBİTAK içerisinde 250 dönüm yerin vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu, Anibal’ın bulunduğu tepenin de vakıf arazisi olduğu bildirilmişti. Tüm ilgili ve yetkilileri Gebze’ye Belim, Teknoloji ve sanayi Müzesi kurulması için iş birliği, çalışma ve kampanyaya davet ediyoruz.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981