banner1006
EKONOMİ:
KSO Başkanı Cari Açığı Değerlendirdi

11 Temmuz 2018 Çarşamba 17:12

Merkez Bankası tarafından açıklanan ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu mayıs ayında yıllık cari açığın zirveye ulaştığını belirterek “Mayıs ayında aylık cari açık 5.89 milyar dolar oldu. Ocak-mayıs döneminde 27.7 milyar dolar açık oluşurken, yıllık cari işlemler açığı da 57.6 milyar dolar ile en yüksek seviyeye ulaştı.” dedi.

                                                                                       

Dış ticaret açığının gerilemeye başlaması ile haziran ayında cari açıkta da azalma beklendiğini belirten Ayhan Zeytinoğlu “Bu yılın başından bu yana yükselen yıllık cari açığın hazirandan itibaren gerileyeceğini bekliyoruz. Döviz kurlarındaki artış ile ithalatın hız kesmesi ve turizm gelirleri de eklendiğinde bir sonraki ay cari açık gerileyecektir. Geçen yıla göre yüzde 9 azalan haziran ayı dış ticaret açığı buna işaret ediyor.” dedi.   

 

Ülkemizin en büyük eksiğinin yatırımlar olduğuna vurgu yapan KSO Başkanı “Ödemeler dengesi istatistiklerine göre açığın finansmana da katkı veren doğrudan yatırımlardaki girişlerin sınırlı kaldığını görüyoruz. Yılın ilk beş ayında geçen yıla kıyasla bir gerileme var. Yeni kurulan Hükümetten yabancı sermayenin ülkemize çekilme noktasında önemli ve etkin hamleler bekliyoruz.” açıklamasını yaparak mayıs ayı turizm gelirlerinin de beklenen seviyede gerçekleştiğini belirtti.

 

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Bazıları...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yapamayacağınız şeyi söylemeyeceksiniz. Söylediğiniz şeyi...

Haberi Oku