banner1106
Uzmanları Havacılığı GTÜ' de tartıştı

10 Nisan 2017 Pazartesi 11:30


Onursal Başkanlığı'nı Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ ün yaptığı “Sürdürülebilir Havacılık Araştırmaları Çalıştayı” Uluslararası Sürdürülebilir Havacılık Derneği (SARES) işbirliği ile Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya havacılık alanında çalışan bilim adamları ile sanayide bu alanda çalışan mühendis ve araştırmacılar katılım sağladı.  GTÜ Elektrik- Elektronik Mühendisliği salonunda 6-7 Nisanda yapılan çalıştay  SARES Başkanı Prof. Dr. T. Hikmet Karakoç ve GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yaptığı açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmasında Karakoç sürdürülebilir havacılık konusundaki gelişmelere büyük oranda genç araştırmacıların dikkatini çekmek amacı ile bu çalıştayı düzenlediklerini belirtti. Geleneksel hale getirmeyi umut ettiklerini ifade ettiği bu ilk çalıştayın GTÜ Kampüsünde gerçekleşmesine imkan tanıyan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’e teşekkür etti. 
HAVACILIK SERÜVENİNE KATKIMIZI SAĞLAYACAĞIZ
Ev sahibi olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ise konuşmasında, "Sürdürülebilir havacılık araştırmaları konusu üniversitemizin gündeminde olan bir konu. İnterdisipliner bir konu, bilgisayar, elektronik, malzeme, nanoteknoloji  gibi bir çok enstitümüzü, araştırmacılarımızı ve öğrencilerimizi ilgilendiren  bir konu olması nedeni ile önemsiyoruz. Köklü medeniyetimize baktığımızda batıdan çok çok önce  İsmail Cevheri ile başlayan havacılık serüvenimiz bin yılı aşkın bir süredir devam etmektedir. Günümüzde  milli helikopterimizin yapılması, insansız hava araçlarındaki gelişmeler ve 2023 yılında hedef olarak ortaya konulan milli uçağımız yine bu serüven içinde önemli kilometre taşları oluşturuyor. Bunları gerçekleştirirken Gazi Mustafa Kemal’in ‘İstikbal göklerdedir.’  cümlesini düstür edinen ve yine kendisinin tüm ümidi gençliktedir sözünden kuvvet alan ülkemizin pırıl pırıl gençlerine güveniyoruz. Bu alanda yapacakları katkıları da bekliyoruz. Geçtiğimiz yaz ayı sonunda TÜBİTAK düzenlediği uluslararası insansız hava araçları yarışında proaktif rol alarak üniversitemizde düzenlenmesini istedik. Bu yarışmada bizde heyecanla yarıştık. O ve bu çalıştay gibi bu alana yönelik her türlü adımı desteklemeye ve katkı sunmaya üniversite olarak devam edeceğiz.” dedi.  
SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ BİRARADA
Çalıştaya katılan  Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beycan İbrahimoğlu Plazma Teknolojilerinin Havacılıkta Uygulanması, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Birol Kılkış Hava Alanlarında Sürdürülebilirlik ve Enerji, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Chingiz Hajıyev Uçuş Kontrol Sistemlerinde Arıza Tespiti, Teşhisi ve Yeniden Şekillendirilebilir Kontrol, Pars Makine’dan Prof. Dr. İbrahim Sinan Akmandor, Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu Özgün Türbo-Döngüsel Motor Tasarımı, imalatı ve Komponent Performans Değerleri,  Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi   Prof. Dr. Rafig Mehdiyev MR-Process Yanma Mekanizması Kullanılarak İnsanız Hava Aracı için Yeni Nesil Wankel Motor Geliştirilmesi, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SARES Başkanı Prof. Dr. Tahir Hikmet Karakoç SARES ve Sürdürülebilir Havacılık Teknolojileri,  Ortadoğu Teknik Üniversitesi (E) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Göğüş Havacılık Mühendislisinde Sürdürülebilirlik Kavramı ,  Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz YAMAN Büyük Oranda Şekil Değiştirebilen Kanatlar ve Kontrol Yüzeylerine Sahip Geleceğin Hava Taşıtlar! , TEI Ar-Ge Direktörü Prof. Dr. Ali Osman Ayhan TEI'nin Motor Tasarım ve Geliştirme Serüveni ,GE Türkiye Teknoloji Genel Müdürü Dr. Aybike  Molbay Havacılık Sektöründe Yenilik için İşbirliği, SSM İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Uçar SSM IHA Projeleri ve IHA Yol Haritası , Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Adnan Midilli Sürdürülebilir Havacılık için Teknolojik İnovasyon Stratejileri ve Yönetimi, Saha İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş Kümelenmeyle Oluşan Kolektif Gücün Savunma, Havacılık, Uzay Sanayi ve Teknolojisinin Gelişmesine Katkıları, Kale Havacılık Danışmanı Yalçın Yılmazoğlu  Savunma ve Havacılık'ta İleri Kompozit Üretimine Geçişi konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. Çalıştayda SARES Üstün Hizmet Ödülü ODTÜ Emekli Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yalçın Göğüş’e verildi. 



banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Yeni İş veya Terfi Tebriği İçin En Güzel...
Yeni bir iş veya terfi, kutlama gerektiren önemli dönüm noktalarıdır. Bu özel anları kutlamak için uygun...

Haberi Oku