banner1024
YAŞAM:
Meyve vermeye başladı!

26 Kasım 2016 Cumartesi 10:36

 Kocaeli’de çok tartışılan yeni otopark yönetmeliği meyvelerini vermeye başladı. Her daireye 1 otopark şartı getiren yönetmeliğin başlamasından sonra geçen ilk 4 ayda 2 binden fazla araç için otopark hayata geçti.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl genelinde otopark sıkıntısı yaşanmaması için 1 daireye 1 otopark zorunluluğu ve yeni teşvikler içeren köklü çözümler getirmişti. Ülkemizde uygulanmakta olan otopark yönetmeliğince 3 daireye 1 otopark uygulamasını sonlandırılarak, her daireye 1 otopark zorunluluğu getirilmişti. Bu uygulama ile aradan geçen 4 ayda inşaatı yeni başlayan binalarda fazladan 2 bin 140 araçlık otopark kendi parseli içinde yer alması sağlandı. Başarılı uygulama sayesinde 5 yılda yaklaşık 40 bin aracın sokaklardan çekilmesi öngörülüyor.40 bin aracın parklanma alanının takriben Kocaeli-Ankara arası mesafeye tekabül ettiği belirtildi.

 İLK 4 AYDA 2 BİNİ AŞKIN OTOPARK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her yıl ortalama 11 bin aracın Kocaeli’deki trafiğe dâhil olmasıyla birlikte harekete geçti. Başlattığı uygulama ile ülke genelinde uygulanmakta olan 3 konut için istenen 1 otoparkın bedele dönüştürmesini kaldırarak, 1 konuta 1 otopark zorunluluğu getirdi. Kocaeli’de inşaatına başlanılan binaların altında veya bahçesinde otopark yerinin ayrılması zorunlu hale getirildi. İlk 4 ayda 2 Bin 140 aracın sokaklara park edilmesinin önüne geçilerek uygulama olumlu sonuç vermiş, parsel içinde ayrılan otoparklarda yüzde 30 artış olmuştur.

 HEDEF 5 YILDA 40 BİN OTOPARK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayında alınan Meclis Kararı ile onaylanan yeni Otopark İlke ve Esasları aylardır Kocaeli genelinde uygulanmakta. Bu esaslara göre; 500 metre kareden küçük parsellerde 2 daireye 1 otopark, 500 metre kareden büyük parsellerde 1 daireye 1 otopark zorunluluğu getirildi. Dubleks, tripleks gibi lüks konutlarda ise her daireye 2 otopark yeri gösterilmesi zorunlu oldu. Yapılan düzenleme ile ayrıca bodrum katların otopark amaçlı kullanımını yaygınlaştıracak birçok teşvikler getirildi. Evren KIZILTAŞ

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Mahalli Spor Sahalarının Sayısı Hızla Artıyor
Körfez’de yeni dönemde spor tesisi alt yapısını yenilemek için çalışma başlatan Başkan Şener Söğüt,...

Haberi Oku