banner1006
ASAYİŞ:
FETÖ'nün TÜBİTAK yapılanması davası

08 Mayıs 2018 Salı 09:09

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun yeterli olmaması nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Öğüdücü, Özcan Okçuoğlu, Abdullah Usta, Hasan Basri Özüdoğru, Ertuğrul Murat, Cafer Gürpınar ile tutuksuz sanıklar İ.Ç, İ.K, A.Z. ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak celse arasında tahliye edilen Ş.Ş. ile sanık avukatları katıldı.

Duruşma, mahkemeye gönderilen evrakların okunmasıyla başladı.

Sanıklardan Şenol Şenyurt'un etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması dolayısıyla celse arasında tahliye edildiği bildirildi. Sanıklara ait dijital inceleme raporlarının tamamının mahkemeye ulaştığı belirtilerek, raporlardaki tespitler paylaşıldı.

Ayrıca, "Bayrak" kod isimli gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklu sanık Öğüdücü hakkında "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan hazırlanan iddianamenin, mevcut dosyayla birleştirilmesine karar verildiği belirtildi.

Gizli tanık "Bayrak"ın iddianamede yer alan "Mehmet Öğüdücü, 2010-2014 yılları arasında Gaziantep, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Hatay ve Mersin'deki il emniyet müdürlerinin sözde imamlığını yapmıştır." şeklindeki ifadelerine karşı savunma yapması için söz verilen Öğüdücü, hakkındaki iddiaları reddederek, kim olduğunu bilmediği gizli tanıkla yüzleşmek istediğini söyledi.

Daha sonra, dijital inceleme raporlarına ilişkin söz verilen sanıklar ve avukatları aleyhlerine olan tespitleri kabul etmediklerini söyledi.

Cumhuriyet savcısı, mahkemeye ulaşmayan raporların beklenmesini ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 2 Temmuz'a erteledi.

- İddianameden

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 8 sanığın "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçlamasıyla 15 yıldan 22 yıl altışar aya, 9 sanığın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kaza İçinde Kaza
Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde hafif ticari araç ile çarpışan otomobil takla atarak, park halindeki başka...

Haberi Oku