banner1001
EĞİTİM:
Bilgievi öğrencilerinin yaz tatili dolu dolu

11 Temmuz 2018 Çarşamba 10:56

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ilk ve ortaokul öğrencilerine hizmet veren Bilgievleri, yaz döneminde adeta çocukların akınına uğruyor. Okulların kapanmasıyla birlikte Bilgievi Yaz Okulları’ndan şu ana kadar 6 binin üzerinde öğrenci yararlanıyor. Bilgievlerinde hazırlanan yaz etkinlikleri sayesinde çocuklar yaz döneminde vakitlerini hem eğlenerek, hem de öğrenerek geçiriyor.

 

ETKİNLİKLER İÇERİSİNDE YOK YOK

Bilgievlerindeki yaz dönemi faaliyetleri 18 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladı. Bu dönemden çocukların en iyi şekilde faydalanabilmesi için Bilgievleri eğitmenleri tarafından dolu dolu bir eğitim programı hazırlandı. Kur’an eğitiminden havuz etkinliklerine, gençlik kamplarından, sosyal kültürel gezilere, eğlenceli oyunlara kadar geniş bir yelpazede hazırlanan programda ayrıca, el sanatları, 3D yazıcı ve tasarım, yarışmalar, turnuvalar, satranç ve zeka oyunları gibi birbirinden eğitici faaliyetlere yer verildi.

 

KUR’AN EĞİTİMİNE BÜYÜK İLGİ

Bilgievleri yaz etkinliklerinin vazgeçilmezi olan Kur’an-ı Kerim eğitimi çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor. Şu ana kadar Kur’an-ı Kerim eğitimine kayıt yaptıran öğrenci sayısı 3 bini buldu. Eğitimin sonunda Kur’an’a geçen öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye ediliyor.

 

VELİLER DE ÇOK BEĞENDİ

Yaklaşık 10 yıldır geleneksel olarak okulların kapanmasıyla birlikte Bilgievi Yaz Okulu; eğitici, öğretici ve eğlendirici programlarıyla öğrencilerin yanı sıra veliler tarafından da büyük ilgi görüyor. Yaz döneminde çocuklarının zamanını en iyi ve faydalı bir şekilde geçirmesini isteyen veliler, kayıt döneminden itibaren vakit geçirmeden çocuklarını Bilgievi Yaz Okulu’na kayıt ettirdi. Yaz başından bu yana 6 binin üzerinde çocuk, Bilgievi Yaz Okulu’na kayıt yaptırdı.

 

3D İLE HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Öğrencilerinin teknolojinin gerisinde kalmadan eğitimlerine şekil vermesini isteyen Büyükşehir Belediyesi, yaz okuluna katılan öğrencilerin yaz tatilini en faydalı şekilde geçirmesi için tüm olanaklarını seferber ediyor. Öğrenciler Bilgievlerine bu yıl kazandırılan 3D yazıcılar ile hayallerini somut materyallere çevirme olanağı yakalıyor. 3 boyutlu programlarda çizimlerini gerçekleştiren öğrenciler, bilişim atölyelerinde hayal güçlerini 3D yazıcılarla ortaya koyuyor.

 

BOL BOL ANI BİRİKTİRİYORLAR

Bilgievi Yaz Okulu’nda düzenlenen eğitici faaliyetlerin dışında öğrenciler; Diriliş Kampları, Ormanya, Darıca Hayvanat Bahçesi, Kocaeli Bilim Merkezi ve Atlı Eğitim Merkezi’ni gezerek kentin doğal güzelliklerini keşfediyor. Öğrenciler ayrıca düzenlenen il dışı gezileriyle de birbirinden güzel tarihi yerleri gezip, görme fırsatı buluyor. Özellikle ilk defa Ormanya ve Diriliş Kampı’nı ziyaret eden öğrenciler, doğal güzellikleri keşfedip, bol bol anı biriktiriyor.

 

ORGANİK OYUNCAK TASARLIYORLAR
Yaz Okulu öğrencilerinin el sanatları ve tasarımlarını daha iyiye taşımak için

eğitim programları içerisine bu yıl ahşap atölyesi de eklendi. Açılan ahşap atölyesi sayesinde öğrenciler zararlı ve ithal oyuncaklardan korunuyor. Ahşapla tanışan öğrenciler, zihinlerinde oluşturdukları kendi ahşap oyuncaklarını tasarlamanın keyfini yaşıyor.

 

BAĞLAMA ÖĞRENİYORLAR

Popüler kültürün oluşturduğu ortamda sadece eğlence aracı olarak görülen bağlama; Bilgievi Yaz Okulları’nda verilen kurslarla çocuklardan büyük ilgi gördü. Kültürümüzde binlerce yıl öncesine dayanan bağlama için açılan kursta çocuklar; bağlamayı öğrenerek öz kültürlerini bir sonraki çağa taşıyor. Ayrıca çocuklara Türk Halk Edebiyatı’nda önemli yeri olan halk ozanı, aşık tarzı terimler de öğretiliyor. Ayrıca öğrencilere gitar ve ney kursları düzenli olarak verilmeye devam ediyor.

 

SOLUĞU HAVUZDA ALIYORLAR

Etkinliklerin ardından sıcak havalardan bunalan çocuklar, soluğu Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğüne bağlı havuzlarda alıyor.

 

12 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK

Bilgievlerindeki Yaz Okulu dönemi 12 Ağustos pazar günü sona erecek. Öğrenciler, 12 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan Bilgievleri yaz kapanış şenliği ile yaz dönemini tamamlayacak.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku