Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, öğrencilere ek yerleştirme tercihleri ile yaşama bir sene erken hazırlanmaları tavsiyesinde bulundu. Uysal, ilk tercihlerde herhangi bir bölüme yerleşemeyen öğrencilerin, bir senelerini boşa harcamamak için ek yerleştirme dönemini fırsata çevirmeleri gerektiğini belirtti.
Herhangi bir programa yerleşemeyen veya tercih yapmayan adaylar için üniversiteli olma fırsatı ek yerleştirme devri ile devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya oranla 18-25 Eylül tarihleri içinde internet üstünden gerçekleşecek 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini doğru değerlendirmeleri için talebe adaylarına tavsiyelerde olan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, bir sene beklemenin insan hayatında fazla aşırı iri yitik olduğunu vurguladı. Öğrencilerin, bir senelerini boşa harcamamak için ek yerleştirme çağında tercih yapmaları tavsiyesinde olan Levent Uysal, üniversiteli olmak için iri emeklerle sınavlara hazırlanmakta olan öğrencilerin, ek yerleştirme çağında daha şuurlu biçimde istedikleri üniversite ve bölümlere oranla tercih yapmaları gerektiğini söyledi.
Ek yerleştirme devrinin üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ciddi bir fırsat olduğunu belirten Levent Uysal, “İlk yerleştirmede, tercih hatası oluşturan veya puanlarından daha yüksek bölgeleri yazan adaylar, üniversiteye yerleşemiyor ve geride bıraktıklarını düşündükleri o stresli devri tekrar yaşamak durumunda kalıyor. Burada hem iktisat hem de süre açısından bir maliyet sözkonusu. talebe adaylarımız, bir yılı daha beyhude geçirmeden veya dershanelerde süre harcamadan tercih yapmalı. Böylece öğrencilerimiz hayallerindeki bölüme 1 sene öncelikle başlıyor” ifadelerine yer verdi.
“Ek yerleştirmede taban puan şartı aranıyor”
Ek yerleştirme tercihlerinde bölümlerin taban puanına da dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Levent Uysal, talebe adaylarına dikkatli olmaları anlamında uyarıda bulundu. Herhangi bir bölüme yerleşemeyenlerin, ek yerleştirmelerde kendi puanlarının altındaki bölümleri tercih etmeleri gerektiğini anlatım eden Levent Uysal, “İlk yerleştirmelerde talebe adayları kendi puanlarından yüksek bölümleri de yazabiliyordu. Ancak ek yerleştirmelerde taban puan şartı aranıyor. Tercih yapmak isteyenler, kendi puanlarının üstündeki bölümler yerine, daha düşük veya eşit puandaki bölümleri yazmalılar” halinde konuştu.
Psikoloji’den Moda Tasarımı’na kadar burslu bölüm seçenekleri
Öğrencilerin tercih edecekleri okulu ve kısmı belirledikten sonra sunulan burs olanaklarını muayeneleri gerektiğini söyleyen Levent Uysal, Nişantaşı Üniversitesi’nin lisans ve önlisans bölümlerinde yüzde 75 oranında burs desteği verdiklerini söyledi. Öğrencilerin, Nişantaşı Üniversitesi’nde kendilerine en müsait bölümü, en müsait olanaklarda okuyabileceklerini vurgulayan Uysal, bölüm seçeneklerini şöyle sıraladı: “Nişantaşı Üniversitesi’nde adaylarının ek yerleştirmede tercih edebilecekleri bölümler içinde lisans düzeyinde, Bilgisayar, Endüstri, İnşaat ve Makine mühendislikleri, Mimarlık, Radyo Sinema ve Televizyon, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Psikoloji, Yönetim Bilişim Sistemleri, Yeni Medya, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uluslararası İlişkiler bu şeklinde bölümler yer alıyor. Önlisans düzeyinde ise Adalet, Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Aşçılık, Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi, Diyaliz, Fizyoterapi, Grafik Tasarımı, İlk ve Acil Yardım, İş Sağlığı ve Güvenliği, Moda Tasarımı, Mobil Teknolojiler, Spor Yönetimi ve Uçak Teknolojisi bu şeklinde bölümler öne çıkıyor.”
Kaynak: IHA