banner1001
EĞİTİM:
KO-MEK eğitimde işi şansa bırakmıyor

10 Temmuz 2018 Salı 11:18

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, kentteki yetişkin eğitimindeki en önemli kurumlarından biri olan KO-MEK (Meslek ve Sanat Eğitim Kursları), Eylül ayında başlayacak yeni eğitim dönemi için kolları sıvadı. Bir yandan yaz eğitimlerine devam eden KO-MEK, Eylül ayında başlayacak yeni eğitim dönemi için usta öğreticilerini adeta eğitim kampına aldı. KO-MEK usta öğreticileri, kursiyerlerine daha kaliteli ve verimli bir eğitim vermek ve aynı zamanda kendi eksikliklerini belirlemek amacıyla modül anlatımı yaptı. İki gün süren eğitim kapsamında, gelecek dönemin ders notları ve yıllık planları da masaya yatırıldı.

 

USTA ÖĞRETİCİLERİN TÜMÜ KATILDI

Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’nde gerçekleşen eğitime 314 farklı branşta görev yapan usta öğreticiler katılarak zümre toplantılarını gerçekleştirdi. Karşılıklı modül anlatımlarının yapıldığı toplantılarda, aynı branşın usta öğreticileri derslerde uyguladıkları metotları birbirleriyle paylaşarak, fikir alışverişinde bulundu. Zümresi yapılan branşlar ise şöyle:

El ve Makine Nakışı, Dekoratif Ev Tekstili, Dekoratif El Sanatları, Giyim-Üretim Teknolojileri, Ebru Sanatı, Ahşap Boyama, Muhasebe ve Finansman, Yabancı Diller, Resim, Kur’an-ı Kerim, Bilişim Teknolojileri, Diksiyon ve Osmanlıca, Aile ve Çocuk Gelişimi, Çocuk Oyun Odaları, Takı Tasarımı, Tiyatro ve Drama, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Müzik, Filografi (Çivi Sanatı), Kaynakçılık, İşaret Dili ve Fotoğraf Çekimi.

 

DERS NOTLARI VE YILLIK PLANLAR ELE ALINDI

Eğitim bununla da sınırlı kalmadı. Gelecek dönemi için önemli bir hazırlık çalışması olan eğitim içinde usta öğreticiler verecekleri derslerin notları ile yıllık planlarını da karşılıklı görüşüp, değerlendirme fırsatı buldu.

 

HERŞEY DAHA KALİTELİ EĞİTİM İÇİN

Öte yandan gerçekleştirilen modül eğitimi, aynı branşta eğitim veren usta öğreticiler ve buna bağlı olarak KO-MEK kursiyerleri açısından büyük önem taşıyor. Zira bu eğitimde, usta öğreticiler, bir yandan diğer meslektaşlarının ders uygulamalarını yakından inceleme ve kendi eksikliklerini görme fırsatı yakalıyor. KO-MEK’te iki gün süren modül anlatımı kapmasında zümre çalışmalarının daha aktif ve verimli geçmesi sağlanırken, eğitimde niteliğin çıtasının da daha yukarılara çıkarılması hedeflendi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku