banner1001
EKONOMİ:
KOTO'dan İhracat Atağı

12 Temmuz 2018 Perşembe 14:34

Kocaeli Ticaret Odası’nın, ilimiz ihracat potansiyelini arttırmak ve üyelere yeni dış pazar alanları kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği 3 aşamalı ihracat atağının ilk organizasyonu, üyelerin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonu’nda düzenlenen ‘Dış Ticaretin Finansmanı ve Destekler Bilgilendirme Toplantısı’nda özellikle dış pazarlarda finansmana erişim imkanları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.


KATILIM YOĞUN OLDU

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer ve Volkan Yılmaz’ın, yönetim kurulu üyeleri Murat Barış, Yusuf Erenkaya, Meclis Üyesi İbrahim Atalay, Oda Genel Sekreteri Mert Anlıpak ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantının moderatörlüğünü Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan üstlendi. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Merve Kahya, Eximbank Müdür Yardımcısı Tahsin Yüksel, Uzman Uğur Baltacı ve Türkiye İş Bankası Dış Ticaret Satış Yöneticisi Demet Öztürk’ün sunumlarıyla yer aldığı toplantıya İş Bankası Kocaeli Bölge Müdürü Erhan Güney de katıldı.

DESTEK OFİSİMİZLE YANINIZDAYIZ

İhracat yapmayı düşünen firmalar için önemli bir aşama olan ‘Dış Ticaretin Finansmanı ve Destekler Bilgilendirme Toplantısı’, Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer’in açılış konuşmasıyla başladı. Gezer konuşmasında, “Bildiğiniz üzere günümüz dünyasında üretmek kadar önemli olan bir diğer husus pazarlamaktır. Ülkemiz gibi sermaye ve nakit darlığı olan ülkelerde destek, hibe ve kredi konuları önem arz etmektedir. Bunun için de devlet mekanizması çeşitli enstrümanlar ile işletmelerimizi desteklemektedir. Tabii, bu destek hibe ve kredilerin işletmelere aktarılması, başvuru ve temin sürecinde yol gösterici olunması kurumumuzun asli görevlerindendir. Bu kapsamda bugün ve yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantıları ve kurumumuzda faaliyet gösteren Destek Ofisi ile her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim.

YURTDIŞI ALIM HEYETİ PROGRAMI DEVAM EDECEK

Kocaeli Ticaret Odası olarak 2019 yılı itibariyle yurtdışı iş geliştirme faaliyetlerine daha da ağırlık vereceğiz. Bu kapsamda ilk olarak işletmelerimizi markalaşma yolculuğunda yanında olarak eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlayacağız. Ulusal ve uluslararası hibe programları ile edindiğimiz uluslararası ortaklar sayesinde üyelerimizin kurumsal etkileşim ve iş yapabilme yeteneğini artırmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan sizlere iletilen anketler var. Bu anketler bize bu süreçte kılavuz olacak. Katılımcı veya ziyaretçi olarak katılacağımız fuarları sizin geri bildirimleriniz doğrultusunda belirleyeceğiz. Bununla birlikte ilkini bu yıl gerçekleştirdiğimiz Ticaret Bakanlığı destekli yurtdışı alım heyeti programımızı önümüzdeki yıl kapsam ve niteliğini artırarak sürdüreceğiz. KOTO olarak bu toplantı ile dış ticaretin geliştirilmesi sürecini başlatmış bulunuyoruz” dedi.

DEVLETTEN İHRACATÇILARA DESTEK

Akabinde sunumlara geçildi. İlk sunumu gerçekleştiren Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Merve Kahya, mal ihracatına yönelik devlet destekleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Devletin ihracatçıları ‘İhracata hazırlık, pazarlama ve yüksek katma değere yönelik destekler’ olmak üzere 3 ana stratejiyle desteklediğini ifade eden Kahya, yurt içi ve yurt dışı fuar desteklerinin de ihracatçı firmalarının tanıtımı için önemli olduğunu ifade etti.

ALACAKLARINIZ GÜVENCE ALTINDA

Eximbank Müdür Yardımcısı Tahsin Yüksel, Eximbank’ın ‘ihracatın artırılması, ihraç ürünlerinin ve pazarlarının çeşitlendirilmesi, rekabet gücü kazanımı ve riskten arındırılmış bir ortamda iş yapma imkanı sağlanması’ amacıyla 1987 yılında kurulduğunu ifade ederek, Türkiye’de 12 şube ve 9 irtibat bürosuyla hizmet verdiğini anlattı. 29 farklı programla ihracatçı firmalara finansman sağladıklarını söyleyen Yüksel, “Yurtiçi krediler, uluslararası krediler ve alacak sigortası firmalarımıza destek verdiğimiz 3 ana program” dedi. Kredilendirme süreçleriyle ilgili de bilgi aktaran Yüksel, en önemli başlığın alacak sigortası olduğunu ifade ederek, “Firmaların faturalarının ödenmesini temin ederek, ticari faaliyetlerin getirdiği ticari ve siyasi riskleri güvenilir bir şekilde yönetmelerini sağlıyoruz” dedi.

İŞBANKASI’NIN FİNANSMAN ÖNERİLERİ

Türkiye İş Bankası Dış Ticaret Satış Yöneticisi Demet Öztürk sunumunda, ihracatçılara sağladıkları finansman olanaklarından bahsederek, daha çok finansmana erişim için yaptıkları önemli işbirliklerini detaylandırdı. Öztürk, “İş Bankası olarak, dış ticaret alanında uzun yıllara dayanan tecrübemiz, gelişmiş ve güvenilir teknik altyapımız sayesinde dış ticaret yapan müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel ürün ve hizmetler sunarak hızlı ve güvenli bir şekilde dış ticaret hizmeti vermekteyiz” dedi. Program, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Üreticilere karpuz tohumu desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği sağlanacak.

Haberi Oku