banner1106
GAYRİMENKUL:

19 Ekim 2015 Pazartesi 15:51

BAYRAMOĞLU ADASININ TARİHÇESİ

Kocaeli, Gebze ve Darıca bölgesinin en önemli turizm bölgelerinden, bir zamanlar İstanbul'un turizm merkezi ve Türkiye'nin çok önemli isimlerinin oturduğu Bayramoğlu yarımadası ve bölgesi ile ilgili önemli çalışmalar yapılıyor.

Marinanın kurulacak ve yarımadanın sahillerinin doldurulacak olması birçok okurumuz tarafından endişe ile karşılanırken marina haberi ile ilgili bilgiler de gelmeye devam ediyor. Anayasa profesörlerinden Sulhi Dönmezer tarafından kurulan Bayramoğlu yarımadası idare merkezinin hazırladığı bilgiler Bayramoğlu mahallesinde oturan bir okurumuz tarafından paylaşılmak üzere gazetemize gönderildi.

Bayramoğlu mahallesi idare merkezi tarafından hazırlanan slayt gösterisinde Bayramoğlu'nun tarihçesi hakkında önemli bilgiler yer almakta. Gönderilen bu bilgileri sizlerle paylaşıyor, sizlerden görüş ve düşüncülerinizi bekliyoruz. 


GEBZE BÖLGESİ YAT TURİZMİNDE DÜNYA MARKASI OLUYOR

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Bayramoğlu’na yat limanı projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yap – işlet – devret modeli çerçevesinde Bayramoğlu’na yapılacak yat limanı ile ilgili araştırma yaparak yat limanının bölgeye ne kazandıracağını kamuoyu önünde tartışmaya açıyoruz. Yat limanı ve Bayramoğlu ile ilgili görüş, öneri ve düşüncelerinizi emlakinşaattv@gmail.comwww.facebook.com/emlakinsaattv - www.twitter.com/emlakinsaattv adreslerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

                                                        www.emlakinsaat.tv


Emlak ve İnşaat sektörüne hareket getirecek

Darıca Bayramoğlu sahiline yapılacak yat limanı turizmde Gebze ve Kocaeli bölgesine büyük hareketlilik kazandıracak. Yıllardan beri bakımsız ve boş duran Bayramoğlu – Tuzla arasında ki sahiller düzenlenerek turizm sektörüne canlılık kazandıracak. Denizden İstanbul ile Kocaeli yat limanı sayesinde birleşmiş olacak. Yat limanı ile Bayramoğlundaki boş araziler canlanacak. Cam fabrikası sahası ve bölgedeki boş alanlar emlak ve inşaat açısından değerendirilerek ticaret, turizm ve fuar alanına dönüşecek. Yat limanı Gebze, Darıca ve Çayırova bölgelerine büyük hareketlilik kazandıracak.

Tuzla yat limanı ile entegre olacak

Tuzla Belediyesinin öncülüğünde Tuza sahillerine yapılan yat limanı ile Bayramoğlu sahiline yapılacak yat limanı tam bir entegrasyon içinde çalışarak bölgeye hareket kazandıracak. Tuzla Belediyesi’nin uzun yıllardır çalışma yaptığı Tuzla sahilinden Bayramoğlu sahiline bağlanması ivme kazandıracak. Bölgeye her bakımdan ciddi hareket getirecek. Sahilin bu şekilde halka açılması da sağlanmış olacak.

Piyade okulu kaldırılacak mı?

Tuzla ile Darıca’nın birleşmesinde en büyük engel olan Tuzla Piyade Okulu ve askeri bölgenin de kaldırılacağı söylenirken bu bölgeler devlet politikası ve hükümet programı olarak çok ciddi çalışmalar yapılacak bilgisi konuşuluyor. Bölgenin Sabiha Gökçen havalimanın yakın olması bölgeye çok büyük bir avantaj kazandırıyor.

Bayramoğlu

Darıca bölgesi; tarih, kültür, sanayi, spor  ve turizm birikimi ile Kocaeli’nin  marka değeri taşıyan ilçelerinden birisi artık. İlçe diyoruz çünkü Darıca 12 Eylül 2008 tarihinde  alınan bir karar ile ilçe statüsüne kavuşur. Bu güzel yerleşim yeri kendisine bağlı bir köy olmamakla birlikte 14 tane mahalleden oluşmaktadır.

Darıca’da dinlenebileceğiniz, yorgunluğuzu atabileceğiniz ve rahat edebileceğiniz bir tatil planı yapıyorsanız, körfez şeridi üzerinde Darıca’ya bağlı doğal güzelliğe sahip, üç burundan oluşan bir yarımada olan Bayramoğlu, tam size göre bir yer. Bayramoğlu yarım adasını hem deniz ve hem de  karadan  adım adım gezerek tarihe not düşüp zamana noterlik yapıyoruz.

Marmara Bölgesi’nin en modern tatil merkezlerinden  biri olarak bilinen Bayramoğlu, 1956 yılına kadar “Üç Burunlar” adıyla anılmaktaydı.

Bu tarihten itibaren birkaç müteşebbisin girişimi neticesinde, günümüzde de halen kullanılmakta olan “Bayramoğlu” adını almıştır.

Güneşi, kumsalı, temiz denizi ve ve modern dinlenme tesisleriyle gerek günü birlik gerekse uzun süreli tatillerini geçirmek isteyenler için güzel imkanlar sunan Bayramoğlu, aynı zamanda İstanbul ve İzmit’ten dinlemek isteyenler için ikinci konut ağırlıklı bir dinlenme merkezi. Çınar, nar, ıhlamur ve dut ağaçları ile kaplı olan Bayramoğlu; tatil köyleri, siteler ve  yıldızlı oteller  ile  geniş imkânlara sahip turizm de tam bir cazibe merkezi. Ayrıca adını koyunda bulunan yelken benzeri bir kayadan alan Yelkenkaya’yı mutlaka görmelisiniz. Tarihi Yelkenkaya kalesi ise bir bankanın  kamp alanı içinde  korunuyor ve turizme açılacağı günü bekliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndenBayramoğlu yat limanı için ÇED toplantısı”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca Bayramoğlu Mahallesi'ne yapılması planlanan 'Yeni Bayramoğlu Marina-Yat Limanı' halkın katılım ile İMKB Ticaret Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

 

Toplantıya kimler katıldı

Bayramoğlu’na yapılacak yat limanı ile ilgili toplantıya Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkilisi İrem Şeşenoğlu, Kocaeli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden ÇED Şube Müdürü Güneş Ekşi, Çevre Mühendisi Sezen Uyar ve Endüstiri Mühendisi Mehmet Karaömeroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Sinan Karadayı, Arzu Yiğit, Darıca Belediyesi Çevre Mühendisi Çevre Koruma Şefi Şeref Üzümcü, Bayramoğlu Ferman Aktaş ve mahalle sakinleri katıldı. 

 

Darıca Kaymakam’ından yat limanı açıklaması

Toplantıda konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, yapılan projenin basit bir proje olmadığını belirterek, " Böyle bir toplantıda mahallelerin görüşlerini alan bir toplantı ülkenin gelişmişliğini gösterir. Şunu ifade edeyim ülkemizin geçmiş yıllardaki bir köye su götürürken büyük bir mutluluk yaşardık. Artık köylere park yapmaya bu tür projeler yapmaya başladık. Projeyi yapanlardan Allah razı olsun.  Bu proje öyle basit bir proje değil. Bu sahilin Körfez Geçiş Köprüsü'ne kadar kullanılmalıdır" dedi.

 

ÇED toplantısında bilgilendirmede bulunuldu

Ardından Çevtaş Araştırma Teknoloji Madencilik Mühendislik Müşavirlik Peyzaj Eğitim Danışmalık Taahhüt Şirketi Proje Mühendisi Özcan Piri yapılan proje ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Piri şunları söyledi; "Proje kapsamında yat çekerek alanı, bakım-onarım konaklama, satış ürünleri, çamaşırhane, kuru temizleme, lokanta, eşya depo, spor tesis ve alanları, revir, eğlence mekânı, toplantı salonu gibi hizmetler verilecek. Söz konusu proje inşaatı gerekli izinler alındıktan sonra başlanacak olup, projenin işletme süresi 49 yıl olacaktır. Proje alanına en yakın yerleşim 55 metre mesafedeki Bayramoğlu Mahallesi'dir. Yat limanı kıyı kenar çizgisinin deniz tarafından rıhtım, dalgakıran, yüzer iskelelerle oluşturulan yaklaşık 47.600 metrekarelik alanda tasarlanmıştır. Rıhtım, dalgakıran, yüzer iskelerle oluşturulan korunaklı su alanı ise 121.000 metrekaredir.

Yat limanında neler olacak

Yeni Bayramoğlu Marina rıhtım ve yüzer iskeleler ile 540 adet, çekek yerine 25 adet, toplam 565 yata hizmet verilecektir. Proje kapsamında yapılacak üniteler ve kıyı yapıları ise 480 metre boyunda 1 adet dalgakıran, 540 metre uzunluğunda rıhtım, 150 metre uzunluğunda tahkimat, 13 adet yüzer iskele, 120 ton kapasiteli 1 adet vinç rıhtımı, 25 adet, tekne kapasiteli, çekek yeri, 20 metre boyunda 2 adet tekneye hizmet verecek kapalı hangar ve teknik atölyeler yapılacaktır. 

Çevreye duyarlılık

Proje alanında en önemli çevresel etkiler atı sular, sintine ve atık yağlar, tehlikeli atıklar, evsel nitelikli atıklar bunlar için; sintinel ve atık yağı pompalar ile alınarak atık kabul tesisine toplanması sağlanacaktır. Atık kabul tesisi bünyesinde sintinel su tankı atık yağ depolama tankı, evsel atık sular için pissu tankı, ve evsel katı atıklar için çöplerin depolanacağı konteynırlar bulunacaktır. Deniz suyuna yakıt ya da gaz sızması durumunda yakıtı veya yağı su yüzeyinden ayıran kimyasallar kullanılarak atıklar toplanılacak ve uygun şekilde bertaraf edilecektir”.

Kamuoyu yat limanını tartışmalı

Yat limanı ile ilgili ÇED toplantısından sonra birçok görüşler ileri sürülürken bölgeye yat limanı ive Bayramoğlu ile ilgili üniversiteler, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar görüşlerini bizlerle paylaşarak kamuoyuna açıklayabilirler.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
hasan saygın 9 yıl önce

aslında eskihisara'da mutlaka yapılmalı avrupada amerikada sahil kentlerinde mutlaka marina vardır ama ufak ,büyük eskihisarda tekne sayısı artar ticaret oluşur istihdam doğar teknelerin bakımı,ihtiyaçları,güvenlik vb.macera parkının önündeki koy ölü olarak duruyor ne kadar çok marina tekne çeki yeri ücreti o kadar düşer.ilgi artar ayrıca balık yumurtası ile koy desteklenirse balıkçılık,yelkencilik yarışmaları yapılır.... saygılarımla....

banner376

banner375

banner377

banner981

KOTO, Gayrimenkul Sektörünü istişare toplantısında...
Kocaeli Ticaret Odası 18. Meslek Komitesi (Danışmanlık Hizmetleri Grubu), bünyesinde faaliyet gösteren Gayrimenkul...

Haberi Oku