Çeşitli bom ve arm konfigürasyonlarının sonunda hidrolik kırıcılar, kesiciler, makaslar, kıskaçlar, kuplörler gibi özel aletlerle birlikte ekskavatörler daha geniş bir iş yelpazesini tamamlayabilir. Farklı çeşitlerde bulunan ekskavatörlerin her türünün kendi amacı olduğunu ve bazılarının işinde oldukça uzmanlaştığını unutmamalısınız.
Paletli Ekskavatörler
Genel amaçlı ekskavatörler olarak da bilinen paletli ekskavatör makinesinin önünde kova, bom ve kol bulunur. Bu tür, çeşitli boyutlarda olabilir. Alanları kazmak, yapıları kırmak, yüzeyleri yıkmak, hendek açmak ve ağır nesneleri kaldırmak için kullanılabileceği anlamına gelen çok yönlü bir ekskavatör olabilir.
Tekerlekli Ekskavatörler
Tekerlekli ekskavatörler, genel amaçlı ekskavatörler grubunda olabilir. Temel farkı, pistlerde koşmak yerine tekerlekler üzerinde koşmalarıdır. Tekerlekli bir ekskavatörün bir avantajı, yolda bile bir şantiyeden diğerine sürülebilmesi olmasıdır. Bu sayede çok daha uygun olur ve şirkete daha fazla zamanla beraber maliyet tasarrufu da sağlayabilir.
Mini Ekskavatörler
Mini ekskavatörler diğer çeşitleri gibi aynı performans ve kullanım düzeyine sahiptir, ancak kentsel ve kapalı alanlarda birçok fayda sağlayan mini ekskavatörler kısa çaplı bir üst yapıya sahip olduğu için genel amaçlı bir ekskavatörün bir başka varyasyonu olarak düşünebilirsiniz. İhtiyacınıza uygun olarak Hem paletli hem de tekerlekli tiplerini kullanabilirsiniz.
Kazıcı Yükleyiciler
Şantiyelerde sıkça görebileceğiniz bir diğer makine ise kazıcı yükleyiciler olabilir. Genellikle peyzaj ve madencilik için kullanılan bu makinelerin önüne büyük bir kova, bıçak ve arkada bir bom ve kol takılıdır. Kazıcı yükleyicinin kepçesi veya bıçağı, toprak gibi kilometrelerce malzeme içeren yüzeyleri düzleştirmek veya itmek için kullanılabilir.
Ekskavatörler çeşitleri için https://machineryline.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.