banner1006
GÜNDEM:
Bilgievi Öğrencileri Dolmabahçe Sarayı ve Miniatürk'te

25 Mayıs 2017 Perşembe 15:31


 İlk olarak tarihi dokusu ve ihtişamı ile dikkat çeken Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret eden öğrenciler Mâbeyn Hümâyûn (Selâmlık), Muâyede Salonu (Tören Salonu) ve Harem-i Hümâyûn alanlarını gezerek rehber ve öğretmenlerinden mekânlar hakkında tarihi bilgiler aldı. 32 kişilik öğrenci grubu gezi sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün çalışma ve yatak odasını da gezdi. Otuz birinci Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid han tarafından yaptırılmış olan yapı hakkında tarihi bilgiler alan öğrenciler çok değerli anılar ve bilgilerle müzeden ayrıldılar. Öğrenciler daha sonra sarayı gezen turistlerle tanışıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gezinin İkinci Durağı Miniatürk

Gezi programının ikinci durağı Miniatürk oldu. Antik Çağ´dan Bizans´a, Selçuklu´dan Osmanlı´ya 3 bin yıllık tarih ve kültür mirasları ile Türkiye´nin dört bir yanından seçilen tarih, kültür ve sanat eserlerinin minyatürlerinin bulunduğu Miniatürk´ü ziyaret edip, eserler hakkında bilgiler alan öğrenciler Türkiye sınırları dışında bulunan özel yapı ve eserleri de inceleme fırsatı buldular. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler ziyaretin her anını resim kareleri ile hatıralarına işlediler. Renkli görüntülerin yaşandığı gezide çocuklar, Boğaz Köprüsü üzerinde yürümenin keyfini çıkardılar.

Başkan Demirci; “ Eğitim Kurumlarımız Bir Cazibe Merkezine Dönüştü”

Bilgievi öğrencilerine, ders destek programlarının yanı sıra bilimsel, tarihi ve kültürel gezilerden faydalanma imkânı sunduklarını belirten Başkan Demirci; “Bahar ve yaz aylarının gelmesiyle dış aktivitelere ağırlık veriyoruz. Bu türden gezilerle tarihimizi keşfediyoruz. İstanbul’u ve yaşadığımız coğrafyayı yakından tanıyoruz. Hamdolsun artık Bilgievlerimiz, Çocuk Kulüplerimiz ve Gençlik Merkezlerimiz ilçemizde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de bir odak noktası, çekim merkezi haline geldi. Bu alana desteğimizi artırarak sürdüreceğiz.”dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku