GÜNDEM:
Esnaf odaları çok dertli

03 Aralık 2016 Cumartesi 09:55

Esnaf odalarının sorunları olduğunu, bunların çözüm noktasında çok değerli Gebze basınını her zaman yanlarında gördüklerini belirten Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Erat, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Anadolu Yakası’ndaki Hali, Tuzla Orhanlı’da yapacağı Hal binasına taşıyacağı  Gebzeli hal esnafını da burada yer verilmesi  konusunda herkesten destek istediklerini sözlerine ekledi.

Kahvaltı etkinliğine, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Gebze Minibüscüler Odası Başkanı Şaban Ebik, Darıca, Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ali Güler, Gebze, Gebze Şöförler Odası Başkanı Necati Kaya, Gebze Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Kenan Çelik, Gebze Hal Komisyoncular Dernek başkanı Zafer Koçak, Gebze Bakkallar ve Büfeciler Oda başkanı Secaattin Aydın ve Gebze basını temsilcileri katıldı.

HALA BAĞLANMAK İSTİYORUZ

Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erat’ın açış konuşmasından sonra söz alan Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Bu tür organizasyonların esnaf odalarının birlik beraberlik ve dayanışma açısından önemli olduğunu söyledi. Kaya, “ Sorunlarımız var. Çözümlerini ortaya koyuyoruz. Ancak sazı çözümleri kendimiz aşamıyoruz. Hal konusu da böyle. İstanbul’la birleşmek istiyoruz ancak bazı noktaları aşamıyoruz. Burada 34 dükkanımız var. İstanbul Anadolu yakasında ise Orhanlı’da yapılacak halde 200’e yakın dükkan olacak. Burada birleşmenin olması Kocaeli ve Gebze halkının taze meyve ve sebzeye çok daha kolay uluşması demektir. Gebze esnafının da bu manada faydasınadır. Umudumuz bu konunun bir an önce çözüme kavuşmasıdır” dedi.

KOÇAK : MEVCUT HAL BİNASI YETERSİZ

Gebze Hal Komisyoncular Dernek başkanı Zafer Koçak, Gebze Hal’inin mevcut yapısı ile hizmet veremediğini, hale bu yüzden vatandaşların rağbet göstermediğini dile getirerek “ Biz hal esnafları olarak mevcut durumdan rahatsızız. Fiyatlarımız son derece uygun olduğu halde bizim halimize vatandaşlar gelmiyorlar. Çünkü giriş çıkış zor. Ayrıca ters bir yerde kalıyor.” Dedi. Koçak ayrıca  Orhanlı’da yapılacak olan Hal Binası’na Gebzelilerin de kabul edilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la görüştüğü her iki başkanın da bu projeye olumlu baktığını söyledi. Gebze Hal esnafının İstanbul Hal’ine kabul edilmesi halinde Gebze Belediyesi’nin proje üzerinde çalıştığı ancak henüz hayata geçirmediği Hal Binası’na da ihtiyaç kalmayacağını söyleyen Koçak, bu inşaattan vazgeçilmesi ile devletin kasasından para da çıkmayacağını sözlerine ekledi. Zafer Koçak ayrıca bu konuda yazışmaların yapıldığını ve sonucun beklendiğini de sözlerine ekledi.  

Daha sonra söz alan oda başkanları, sıkıntılarını dile getirirdi. Gebze Uluslararası Kamyon Garajı’nın yanlış yönetilmesi sonucu haksız bir rekabetin söz konusu olduğundan ve fiyatların kendileri tarafından belirlenmesinden rahatsız olduklarını belirten oda başkanı, buraya bir yaptırım getirilmesini istedi.

SURİYELİ SATICILARA TEPKİ

Suriyeli işçi ve işyeri sahiplerinin her türlü şikayetlere rağmen halen faaliyet yapmaya devam ettiklerini ve bunun da esnaflar tarafından tepkiyle karşılandığını belirten ilgili oda başkanı, kendilerinin vergilerini vererek her türlü kanuni vecibelerini yerine getirdikleri halde, bu tür ayırımcılığın kendilerini etkilediğini söyledi.

BAKANA DOSYA VERİLECEK

Öte yandan bugün bir dizi ziyaret ve açılış için Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’a bu tür sorunların çözümü ve özellikle Hal konusunda görüşlerini belirten bir dosya hazırladıklarını belirten oda başkanları ve meslek komite üyeleri bu gün akşam Eskihisar ‘da verilecek olan yemekte Bakan Işık’a bu dosyanın sunulacağını belirttiler.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku