banner1098
GÜNDEM:
İlk unutamadığım kitap alfabedir

21 Mayıs 2017 Pazar 01:41

Özdenören, Yahya Kaptan Salonu’nda “Unutamadığım Kitaplarım” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Özdenören, ilk unutamadığı kitabının ise alfabe olduğunu söyledi.
 
BİR EFSANE DAHA YIKILDI
Özdenören, Yahya Kaptan Salonu’nda gerçekleşen söyleşi öncesinde Kocaeli Kitap Fuarı’nı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Kitap Fuarı’nda vatandaşların kitaba olan ilgisinin kendisini son derece mutlu ettiğini anlatan Rasim Özdenören, “Türkiye’de kitap okumanın az olduğuna dair şu son birkaç sene öncesine kadar bir efsane vardı. Bu efsane yıkıldı. Türkiye, Avrupa’nın hiçbir ülkesinden bu konularda geride değildir. İnşallah bundan sonra okur kitlesi daha da yükselecektir” diye konuştu.
 
İNTERNET EDEBİYATI KENDİNİ ORTAYA ÇIKARACA
Yazar, hali hazırdaki okuyucu kitlesinin doğrudan doğruya kitap okumaya dönük olduğuna dikkat çekti. Ancak bunun yanı sıra günümüzde bir de internet ortamının olduğunu ifade eden Özdenören, “Bu dönemde, yazılı edebiyatın internet ortamına geçmiş halini görüyoruz. Önümüzdeki sürede internet edebiyatı kendini ortaya çıkaracak. Bu tabii ki yazılı edebiyatı unutturmaz. İnternet edebiyatı kendi okuyuşunu bulacaktır” dedi.
 
OKUMA SERÜVENİM
Kitapseverlerin ilgiyle izlediği söyleşide Rasim Özdenören okuma serüvenin annesinin sayesinde başladığını anlattı. Bir komşuları sayesinde okuma yazmayı öğrendiklerini kaydeden Özdenören, “Kardeşimle ilk alfabeyi bu sayede gördük. Çok güzel bir kitaptı. İlk unutamadığım kitap da alfabe oldu. Sonra çeşitli alfabeler çıktı, ama bizim ilk alfabemizin tadı onlarda yoktu” diye konuştu.
 
UNUTAMADIĞIM  KİTAPLAR
Özdenören, ilk okuma kitabının dayısı tarafından kendisine hediye edildiğini belirtti. Babasının tayini dolayısıyla gittikleri Malatya’da bu defa macera kitaplarıyla tanıştığını söyleyen Özdenören,  bu çerçevede Michel Zevako’nun kahramanlık kitaplarının hayatına girdiğini kaydetti. Özdenören unutamadığı kitaplar arasında Esat Mahmut Karakurt’un yakın tarih romanları arasındaki  “Erikler Çiçek Açtı,” Abdullah Ziya’nın “Kolsuz Kahraman” , Nihal Atsız’ın “Bozkurtlar Diriliyor” ve “Bozkurtların Ölümü”, Binbir Gece Hikayeleri ile Peyami Safa’nın “Billur Köşk” eserlerini saydı. Özdenören kitapların yanı sıra Varlık, Yedi Tepe, Yenilik, Türk Sanatı ve Türk Düşüncesi gibi dergilerin de kendisi için önemli olduğunu belirtti.
 
NASRETTİN HOCA HİKAYELERİNİN TÜRK EDEBİYATINDAKİ ÖNEMİ
Yazar söyleşide ayrıca Nasrettin Hoca hikayelerinin de kendisini çok etkilediğini ifade etti. Özdenören bu hikayelerin Türk edebiyatı açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “Nasrettin Hoca ve İncili Çavuş hikayeleri Türk edebiyatının halen en nadide ürünlerindendir” şeklinde konuştu.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

GÜDEF, Üniversite Öğrencileri ile Tanışma...
Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), Gümüşhane kökenli üniversite öğrencilerini bir araya getiren...

Haberi Oku