Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi ve Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ortak bir çalışma ile ‘Eczacılık Fakültesi – İlaç Endüstrisi İş Birliği’ toplantısı düzenlendi. KOSTÜ’nün Başiskele kampüsünde ev sahipliği yaptığı toplantıda, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insanların yetiştirilerek istihdam odaklı politikaların izlenmesi üzerinde fikir paylaşımı yapıldı.
BAŞARILI BİR ÇALIŞMA DAHA
Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde (KOSTÜ) başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. 35 yıllık eğitim tecrübesi ile Kocaeli’de fakülteler açarak yoluna emin adımlarla devam eden KOSTÜ, Eczacılık Fakültesi için geliştirdiği yeni öğretim modeli doğrultusunda ‘Eczacılık Fakültesi – İlaç Endüstrisi İş Birliği’ toplantısının ilkini gerçekleştirdi. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantının amacı; bu yıl açılan Eczacılık Fakültesinin akademik çalışmalar ile sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması oldu.
ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Toplantı, KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas başkanlığında gerçekleşti. Kocaeli Eczacılar Odası Başkanı Bilal Arpacı, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, KOSTÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Talip Emiroğlu, Mütevelli Heyet Başkan Vekili Sami Çakmak, Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Barkın Berk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Pelin Yüksel Mayda, Eczacılık Fakültesi kadrosundaki akademisyenler ve ilaç sektörünün önde gelen yetkilileri katılım sağladı.
ÖRNEK OLACAK EĞİTİM MODELİ
KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas açılış konuşmasında, yeni açılan fakültenin Eczacılık eğitimi ve yapılacak araştırmaların ilgili paydaşlarla birlikte planlanıp yürütülmesi amaçlandığı için toplantının önemine vurgu yaptı. KOSTÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Emiroğlu ise, “Eczacılık Fakültesinde üretime dönük eğitim planlanması ile ileri araştırmalar gerçekleştirerek örnek olacak bir eğitim modeli oluşturduk. Yapacağımız iş birliklerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek katılımcılara teşekkür etti. Ardında sözü alan Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Barkın Berk, “Tüm tecrübe ve bilgi birikimimle sürecin aktif olarak içerisinde olacağım. KOSTÜ’nün uygulayacağı bu yeni eğitim modelini çok önemsiyor ve hem akademi dünyası hem de ilaç sektörüne büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi. Toplantı Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Pelin Yüksel Mayda’nın katılımcılara yaptığı Eczacılık Fakültesi’nin tanıtımı ile devam etti.
KOSTÜ İÇİN BÜYÜK AVANTAJ
Prof. Dr. Mayda, “Bölgemizde çok fazla sektörün öncü firması olması bizim için büyük avantaj. Doğu Marmara bölgesinde Eczacılık Fakültesi olmaması aslında bu bölgenin ihtiyacının karşılanmadığı bir durumdu, biz bu eksikliği kapatmış olacağız. Fakültemizi, alanında birçok bilimsel çalışması ve projesi olan ilaç üretiminde deneyimli, genç ve dinamik bir akademik kadrodan oluşturduk. Ar-Ge’ye önem veren akademisyenlerle yeni proje ve araştırmalar yaparak hem ilaç hem de kozmetik sektörüne ciddi katkılar sağlayacağız. Buradaki öncelikli hedefimiz; sadece Eczane Eczası değil, Bilim dünyasına katkı sağlayacak, akademik çalışmalar projeler üretecek, mezun olana kadar en az bir proje yapmış sanayi de çalışacak geleceğin Eczacılarını yetiştirmek. Bundan dolayı sanayi ile yapacağımız iş birliği bizim ve ülkemizin gelişimi açısından çok kıymetli. Öğrencilerimizin birinci sınıftan itibaren ders planlamasını 4 güne yayıp bir gününü sanayide fabrikalar içinde eğitim alarak geçirmesini planlıyoruz. Kariyer Planlama derslerini zorunlu tutup sizin tecrübelerinizi aktaracağınız ders içerikleri hazırladık. İlaç sanayisinin ihtiyaçlarını biliyoruz ve ihtiyaca yönelik mezunları sanayiye kazandıracağız” sözlerine yer verdi.
Toplantıya katılım sağlayan tüm firma yetkilileri sürece sunacakları katkılarla birlikte tavsiye ve taleplerini dile getirdi. Toplantı soru cevap şeklinde devam etti ve fikir alışverişinin ardından sona erdi.