GÜNDEM:
Swazilandlı öğrencilere kar süprizi

25 Nisan 2017 Salı 12:50

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında kentimize gelen Swaziland’lı çocuklar hayatlarında ilk defa kar görmenin heyecanını yaşadı. Kartepe’ye çıkarak gönüllerince kartopu oynayan çocuklar daha sonra misafir olarak evlerinde kaldıkları öğrenciler ile birlikte kardan adam yaptılar.

 

NİSAN AYINDA KARTEPE’DE KAR

Nisan ayının ortasında Kocaeli’nin güzide Turizm yerlerinden olan Kartepe’de Swazilandlı öğrenciler kar ile buluştu. Kartopu oynayan öğrenciler daha sonra kardan adam yaptı. Hayatlarında ilk defa kar gören öğrencilerden sorumlu öğretmen Nazneen Nanabawa ‘’ Bizim coğrafyamızda görme fırsatımızın olmadığı bu mükemmel doğa olayını Kocaeli’de görmekten dolayı çok mutlu oldum. Kartopu oynamak çok eğlenceli. Bizleri burada misafir eden bütün herkese teşekkür ediyorum ‘’ diyerek mutluluğunu belirtti.

 

HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM İLK KAR YAĞIŞI

Hayatında gördüğü ilk kar yağışını Kocaeli’de kardeşi ile birlikte görmekten oldukça memnun olan Okuhle Phıwayınkhosi Prudence ‘’ Buraya gelirken çok heyecanlıydım Bizleri o kadar güzel karşıladılar ki Burada kalmaktan çok mutluyum. Ve hayatımda özel bir yeri olacak. İlk defa Kocaeli’de kar görme ve kar topu oynama fırsatı buldum. Arkadaşlarımızla kardan adam yaptık. Bizlere kucak açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve misafir olarak kaldığımız ailelere teşekkür ediyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLADILAR

Geçtiğimiz hafta kentimize gelen çocuklar öğrenciler ile vedalaşırken duygu dolu anlar yaşandı. Kocaeli’de edindikleri dostluklarını birbirlerinin telefon ve iletişim bilgilerini alarak sürdüreceklerini belirten çocuklar uzun süre birbirlerinden ayrılamadı. Öğrenciler ardından Atatürk Havalimanı’na gidecek uçağa binmek için yola çıktı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku