İLÇE HABERLERİ:
Darıca'nın Dünya markası!

22 Kasım 2016 Salı 11:16

Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı, Bölgemizin kuşkusuz dünyaya açılan en büyük markası. Bünyesinde 300’e yakın türde 3 bin 600 hayvanı, 600 türde 8 bine yakın bitkiyi barındıran, kamuoyunda Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı aynı zamanda Türkiye’nin hayvan hastanesi de olan tek yeri. Hayvanat Bahçesi Eğitim Sorumlusu Arif Güler ile Gazetemiz Kurucusu ve Devri Alem Belgesel programı yapımcısı İsmail Kahraman keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.  

3600 HAYVAN BARINIYOR

Gazetemiz Kurucusu İsmail Kahraman’a çok önemli açıklamalarda bulunan Arif Güler, şu bilgileri verdi: “Burası 1990 yılında kurulup, 1993 yılında ziyarete açılmış bir hayvanat bahçesi ve Botanik parkı. 80 dönüm alan üzerine kurulu bir park. 300’e yakın türde 3600 hayvan barınıyor. Hayvan nüfusu bakımından Türkiye’nin en çok hayvan barındıran yeri burası. Aynı zaman da  600 türde 8 binden fazla bitkiden oluşan, özel bitkilerle dolu Botanik parkımız var. Bünyemizde yer alan hayvanların neredeyse tamamı doğal yaşamda sayıları azalan, tükenmekte olan hayvanlar. Burası onlara ev sahipliği yapıyor. Öncelikle korunma altına alacağımız hayvan için yaşam şartları oluşturuyoruz. Doğal standartlara uygun alanlar olması gerekiyor. En son gelen gergedan için de bunu yaptık. Daha önce burada yaşayan Gergedan için 4 dönüm alan oluşturmuştuk. Hayvanların sağlık sorunu yaşamayacakları, doğal ortamlarında gördükleri hayvanlarla bir arada olacakları ortamı sağlıyoruz. “dedi.

DOĞAL YAŞAM KAZANDIRILIYOR

 Hayvanları doğal ortamlarına uygun bir şekilde yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden Güler, aynı zamanda yaralı ve hasta olanlarında bakımını sağladıklarını ifade ederek, Türkiye’nin tek hayvan hastanesine sahip olduklarını bildirdi. Güler, “Doğal yaşamda maalesef bir çok tür hızlı bir şekilde tükenirken, biz Hayvanat bahçesi ortamında bu türlerin sayılarını arttırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle hayvanat Bahçesi doğal bir koruma alanı oluşturuyor. Sadece bünyemizde bulunan hayvanları koruma altına almıyoruz, doğum yapamayan hayvanları kurtarıyoruz. Bölgede yaralanan, hastalanmış hayvanlar bize getiriliyor saat kaç olursa olsun. Sağlıklarına kavuşturulup tekrar doğal ortamlarına kazandırılıyor. Bu nedenle burası aynı zamanda Yaban Hayatı kurtarma merkezi olarak görev yapan, Türkiye’de tek Hayvan hastanesi olan bir yer.”diye konuştu.

EĞİTİMLERE ÖZEL ÖNEM

Eğitimlere de çok önem verdiklerini belirten Güler, “Bir de eğitim kısmımız var. Her yıl Millî Eğitimle protokoller yapıyoruz. Protokoller dahilinde bölgede yaşayan öğrenciler kolaylıkla bize gelip burayı geziyorlar, hayvanları yakından tanıyorlar. Bizde 1 Aralık’dan 15 Mart’a kadar belirlenen illerde eğitim seminerleri düzenliyoruz. Okulların konferans salonlarında öğrencilerle bir araya geliyoruz. Okul grupları geldiğinde her öğrenci grubuna bilgilendirme yapıyoruz. Doğal koşullarda zarar gören hayvanların ne şartlar atında zarar gördüklerini anlatıp bilgilendiriyoruz. Bu eğitimlere çocuklardan başlayarak 6-7 yıldır bu çalışmayı sürdürüyoruz. “şeklinde sözlerini bitirdi.

Ömür KAVRAN

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

26 bin kap sıcak yemek, hanelere ulaştırıldı
Çayırova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sıcak yemek dağıtımını...

Haberi Oku