banner1006
YAŞAM:
Engelleri aştılar

03 Aralık 2016 Cumartesi 10:59

 

 Kocaeli Genç Fikirler Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen etkinlik 'Engelsizsiniz' projesi kapsamında hayata geçirildi. Görme engelli vatandaşlara karşı duyarlılığı arttırmaya yönelik gerçekleştirilen anlamlı etkinliğe Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Genç Fikirler Derneği Başkanı Buğra Kaşıkçı, Kocaeli Görme Engelliler Kulübü Müdürü Ümmühan Aysu, KYK İl Müdürü Nedim Aslan, Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Temsilcisi Engin Yaşar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Gerçekleştirilen gerçekleştirilen etkinlikte Kocaeli Genç Fikirler Derneği’nin üyeleri gönüllü olarak yer alarak çalışmalara katkı sundular. 

PROJEMİZİN ADI 'ENGELSİZSİNİZ'

 

Etkinlikte konuşan Kocaeli Genç Fikirler Derneği Başkanı Buğra Kaşıkçı, "Bu dernek kendimizi düşünmekten ziyade toplumumuzu düşünerek bir şeyler yapmak istediğimiz bir dernek. Bu yolda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız işler yapacağımız işlerin kanıtıdır. Bugün de böyle bir etkinlikte buluştuk. Projemizin adı 'Engelsizsiniz'. Engelli bireylere çıkardığımız zorluklardan dolayı asıl engelliler biziz. Biz bu algıyı kırmak istiyoruz. Goalball etkinliğiyle de projemizin başlangıcını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLARDA YER ALDI

 

8 takımın yer aldığı Goalball turnuvasında takımların her birinde bir görme engelli vatandaş yer aldı. Takımlarda yer alan görme engelli vatandaşlar Ayhan Ersöz, İlkay Balkı, Serkan Esmer ve Lokman Artan’dan oluştu. İki devre usulü yapılan goalball mücadelelerinde görme engelli vatandaşların yanı sıra Kocaeli Genç Fikirler Derneği üyesi olan gençler de bulundu. Goalball etkinliğinde yer alan takımların isimleri de ilgi çekiydi. Gençler tarafından oluşturulan takımlara Aladağ, Halep, Battalgazi, Suadiye, Van, İzmit, Gölcük ve Sındırgı isimleri verildi.

Selçuk Esmer GEÇAL

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Hatipköy'e Yeni Park
İzmit Hatipköy Mahallesine yapılan Onbaşı Ahmet Aydın Parkı yoğun katılımla açıldı.

Haberi Oku