Yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Türkiye Beyaz Ay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti, Türkiye’de bir ilke imza atarak istihbarat romanı kaleme aldı. 1991 doğumlu olan Eşitti, kaleme aldığı kitabı gazetemize değerlendirdi.
“İSTİHBARATÇI OLMAK İSTERDİM”
Bir istihbaratçı olmak istediğini dile getiren Eşitti; “Hep bir istihbaratçı olmak ve devlet düşmanlarıyla mücadele etmek istemişimdir. Takdir-i İlahi engelimden dolayı bu mümkün olmayacak gibi duruyor. Ben de bu hayalimi ve mücadelemi, istihbarat romanı yazarak gerçekleştirdim. Devlete ihanet, tarihin her döneminde görülen bir şey. Günümüzde de böyle ihanetleri kimi zaman duyuyor, kimi zamanda tanıklık ediyoruz. KARMAŞA isimli roman dizimin ilk kitabı olan “İhanetle Mücadele” de böyle bir ihanet şebekesinin devlete kurduğu kumpasları okurken, Başbakan ve ekibinin mücadelesine de tanıklık edeceksiniz” dedi.
“KÜTÜPHANEDE OTURURKEN KENDİMİ KİTAP YAZARKEN BULDUM”
Roman yazdığı sırada karşılaştığı olayları anlatan Eşitti; “Elbette birincisi yazı yazmanın ne kadar vakitsiz bir şey olduğunu öğrendim. Aklıma bir sahne geliyor ve bu sahne gecenin saat 4’ünde de olsa kalkıp yazmak gerekiyor, yoksa silinip gidiyor. Yazarların öyle bir iş yapar gibi oturup günün belli saatlerinde çalıştığını düşünüyordum. İlk başlarda çok tuhaf geldi. İşin en ilginç tarafı benim kitabı yazmaya başlamam. Görev yaptığım kütüphanede otururken, kendimi kitap yazarken buldum. İlk başlarda şaka gibiydi, birde baktım ciddi, ciddi yazıyorum. Allah’ın hikmeti o sıralarda da, engelli yazarların eserlerini çıkarmasına verdiği destekle bildiğim Vefa Yayın Grubu Genel Koordinatörü Hasan Feyzi Giray Bey’le konuşurken kendisine böyle bir çalışma yapıyorum nasıl olur? Diye sordum. Kendisi de “Engelsiz Kalemler Projesi”nden bahsetti ve beni motive etti” dedi.
FURKAN UĞUR EŞİTTİ KİMDİR?
Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Süngüdere köyünde 1991 yılında doğdum. İlk ve ortaokul eğitimimi Ankara Gören Eller Görme Engelliler ilköğretim okulunda, lise eğitimimi ise Gebze Atatürk Lisesinde tamamladım. Erzurum Atatürk Üniversitesinde eğitim hayatıma sosyal hizmetler lisans bölümünde devam ediyorum. Çocukluktan beri sevdiğim bir meslek olan radyo programcılığı, gençlik yıllarımın başköşesindeki yerini aldı. Kendim bir radyo kurup yayın yönetmenliğini yaptım. Çeşitli radyolarda metin yazarlığı ve seslendirme işlerinde çalıştım. 3 yıl kesintisiz radyo programcılığı yaptım. Kars Fen Lisesinde Memurluk hayatım başladı. Orada Kütüphaneci olarak kitaplarla başlayan arkadaşlığımız, her geçen gün ilerledi. Memuriyet hayatım başlamadan önce de okumayı ve yazmayı seviyordum. Ancak Kars Fen Lisesinin Müdürü Müseyip Arslanbenzer abimizin beni kütüphanede görevlendirmesi, kitap okuma ve yazma sevgimi daha çok güçlendirdi. Şu anda da Çayırova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde Engelli Koordinasyon Merkezi’nde görevime devam ediyorum.